Start Ups Πέμπτη 17/12/2020, 11:30
START UPS

Η GoCardless ο επόμενος «μονόκερος» στον κόσμο του fintech

Η GoCardless ο επόμενος «μονόκερος» στον κόσμο του fintech

Μία ανάσα από το όριο του ενός δισεκατομμυρίου βρίσκεται η αξία της βρετανικής εταιρείας υπηρεσιών fintech GoCardless, χάρη στην ολοένα και μεγαλύτερη ζήτηση για ψηφιακές πληρωμές εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η GoCardless συγκέντρωσε επενδύσεις 95 εκατ. δολαρίων στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης από κεφάλαια venture capital. Η νέα χρηματοδότηση αποτιμά την αξία της startup -που έχει και την υποστήριξη της Alphabet, μητρικού ομίλου της Google- στα 970 εκατ. δολάρια, γεγονός που σημαίνει ότι απέχει μισό βήμα από το να εισέλθει στο κλαμπ των «μονόκερων», δηλαδή των startups με αξία ενός δισ. δολαρίων.

Η GoCardless ιδρύθηκε το 2011 και επεξεργάζεται πληρωμές χρεωστικών καρτών για λογαριασμό επιχειρηματικών πελατών. Η εταιρεία, που έχει την έδρα της στο Λονδίνό, έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη κορυφαίων επενδυτών, όπως του βραχίονες venture capital των Alphabet και Salesforce.

Tα έσοδα της GoCardless αυξήθηκαν 46% τον Νοέμβριο. Η εταιρεία διαθέτει 55.000 πελάτες, μεταξύ των οποίων η βρετανική εταιρεία επενδυτικών υπηρεσιών Nutmeg και τη Funding Circle, αναλαμβάνοντας ετησίως την επεξεργασία πληρωμών, ύψους 18 δισ. δολαρίων σε περισσότερες από 30 χώρες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News