Start Ups Τετάρτη 23/02/2022, 16:10
START UPS

BlackBerry: «Τέλος» και στην προσπάθεια αναβίωσής του 

BlackBerry: «Τέλος» και στην προσπάθεια αναβίωσής του 

Οριστικό τέλος για επανεμφάνιση των κινητών τηλεφώνων BlackBerry, μπήκε μετά την ανακοίνωση της Onward Mobility, η οποία είχε πάρει άδεια για να χάνει χρήση του brand στα τηλέφωνά της. 

Η startup με έδρα το Όστιν των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι κλείνει οριστικά και μαζί της μπαίνουν τέλος στα σχέδια για αναβίωση των τηλεφώνων BlackBerry.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της, «δεν θα προχωρήσει πλέον στην ανάπτυξη ενός εξαιρετικά ασφαλούς smartphone με φυσικό πληκτρολόγιο». Η ανακοίνωση έρχεται μόλις ένα μήνα αφότου η startup δήλωνε «ζωντανή», σε αντίθεση με την κοινή αντίθετη πεποίθηση.

Η Onward Mobility δεν ανέφερε τον λόγο για την απόφασή της να κλείσει. «Σας παρακαλώ να ξέρετε ότι αυτή δεν ήταν μια απόφαση που πήραμε ελαφρά ή βιαστικά. Μοιραζόμαστε την απογοήτευσή σας με τα νέα και σας διαβεβαιώνουμε ότι αυτό δεν είναι το αποτέλεσμα για το εργαστήκαμε και ελπίζαμε», δήλωσε η εταιρεία. Η ιστοσελίδα Android Police με πρόσφατο δημοσίευμά της, ανέφερε πρόσφατα ότι η άδεια χρήσης του ονόματος BlackBerry ακυρώθηκε.

Η startup απέφυγε να αναφέρει τη BlackBerry σε οποιαδήποτε πρόταση. Αντίθετα, στην ανακοίνωσή της επέλεξε λέξεις όπως «ένα εξαιρετικά ασφαλές τηλέφωνο». Πριν από ένα μήνα, η κατάσταση ήταν διαφορετική και η εταιρεία έκανε χρήση του ονόματος BlackBerry για να ανακοινώσει ότι το τηλέφωνο 5G με πληκτρολόγιο QWERTY θα κυκλοφορούσε φέτος.

Η BlackBerry προσπαθεί να διαφοροποιηθεί ως κατασκευάστρια smartphone, πουλώντας ό,τι είχε απομείνει από την επιχείρησή της για κινητά σε μια συμφωνία ύψους 600 εκατ. δολαρίων για πατέντες κινητών. Η Onward Mobility προφανώς κατάλαβε ότι δεν είχε κανένα νόημα να προχωρήσει στα σχέδια για την κυκλοφορία του τηλεφώνου της, το οποίο είχε ήδη καθυστερήσει ένα χρόνο, χωρίς το όνομα BlackBerry, ειδικά όταν η αγορά smartphone αντιμετωπίζει έλλειψη σε εξαρτήματα και η είσοδος σε αυτή χωρίς ισχυρό σύστημα υποστήριξης δεν θα να είναι εύκολη.

Η Onward Mobility ανακοίνωσε για πρώτη φορά σχέδια για την κυκλοφορία ενός τηλεφώνου BlackBerry 5G το 2020, ωστόσο στη συνέχεια δήλωσε ότι τα σχέδιά της εκτροχιάστηκαν εξαιτίας της πανδημίας. 

Το τηλέφωνο BlackBerry 5G δεν παρουσιάσθηκε ποτέ λεπτομερώς από την Onward Mobility, εντούτοις υπήρχαν πολλές αναφορές ότι θα έμοιαζε με το BlackBerry Priv, το οποίο ήταν το πρώτο τηλέφωνο Android της BlackBerry. Η BlackBerry κατασκεύαζε η ίδια το Priv, αλλά αμέσως μετά, ανέθεσε την παραγωγή των κινητών της τηλεφώνων στην TCL.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Πεθαίνει σήμερα το BlackBerry του Μάικ Λαζαρίδη

Γιατί ο Στιβ Τζομπς πέταξε το πρώτο iPhone στο πάτωμα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News