Start Ups Πέμπτη 3/02/2022, 14:36
START UPS

Endeavor Greece: Συναντήσεις με ξένα funds για 35 startups

Endeavor Greece: Συναντήσεις με ξένα funds για 35 startups

Συναντήσεις γνωριμίας με 19 ευρωπαϊκά επενδυτικά σχήματα πραγματοποίησαν 35 ελληνικές και ξένες startups, στο πλαίσιο του διαδικτυακού Επενδυτικού Roadshow που διοργάνωσε η Endeavor Greece. 

Την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν 80 συναντήσεις γνωριμίας (speed dating sessions), δημιουργώντας ευκαιρίες για χρηματοδότηση. Το ενδιαφέρον των επενδυτών ήταν μεγάλο, γεγονός που αναδεικνύει την δυναμική του ελληνικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος και ιδιαίτερα του κλάδου της τεχνολογίας, ο οποίος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Endeavor, αναμένεται φέτος να παρουσιάσει ρεκόρ σε όλα τα βασικά μεγέθη του οικοσυστήματος που δημιουργούν τα ελληνικά startups. 

Στο πρώτο Επενδυτικό Roadshow της χρονιάς συμμετείχαν 19 επενδυτικά σχήματα μεταξύ των οποίων και VCs παγκόσμιας κλάσης, όπως οι Softbank Vision Vision Fund, Prime Venture Partners, Highland Europe και AXA Venture Partners, τα οποία συγκεντρώνουν κεφάλαια ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων και έχουν επενδύσει σε πολλές από τις κορυφαίες επιχειρήσεις τεχνολογίες του κόσμου. Παράλληλα, έλαβαν μέρος 35 ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες, οι έδρες των οποίων βρίσκονται στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βουλγαρία, την Τουρκία, τη Ρουμανία, την Ελβετία και την Ολλανδία.

Η συμμετοχή επενδυτικών σχημάτων και εταιρειών από την ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης στο Roadshow της Endeavor Greece αναδεικνύει από τη μία την εγκαθιδρυμένη θέση του οργανισμού στο ευρωπαϊκό οικοσύστημα και από την άλλη την δυναμική του οικοσυστήματος της χώρας, ενώ επιβεβαιώνει τις προβλέψεις για ραγδαία ανάπτυξή του την επόμενη πενταετία, σημειώνει η Endeavor. 

Σε συνέχεια της ολοκλήρωσης του πρώτου για φέτος Επενδυτικού Roadshow, ο Περικλής Βασιλειάδης, FinTech & EdTech Portfolio Lead της Endeavor Greece δήλωσε: «Σε μία περίοδο που το ελληνικό επιχειρηματικό οικοσύστημα βρίσκεται σε συνεχή άνοδο, είναι σημαντικό οι ελληνικές εταιρείες να προσελκύσουν επενδύσεις από κορυφαία επενδυτικά σχήματα προκειμένου να διατηρηθεί αυτή η ανοδική πορεία. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, λοιπόν, που μέσω του Investors’ Roadshow η Endeavor λειτούργησε ως πλατφόρμα προσέλκυσης επενδύσεων από κορυφαία διεθνή funds, μερικά από τα οποία αλληλεπίδρασαν για πρώτη φορά με ελληνικές εταιρείες. Με γνώμονα αυτό, σχεδιάζουμε ήδη παρόμοιες δράσεις που θα τοποθετήσουν το εγχώριο οικοσύστημα στον χάρτη των διεθνών επενδύσεων». 

Η Αφροδίτη Θεοδωρακουπούλου, Healthcare Portfolio Lead της Endeavor Greece συμπλήρωσε: «Η Endeavor έχει μακρά εμπειρία στην ανάπτυξη οικοσυστημάτων σε ανερχόμενες αγορές, γεγονός που μας δίνει την απαραίτητη γνώση για να εντοπίσουμε τα περιθώρια εξέλιξης και να εδραιώσουμε τη θέση των Ελλήνων επιχειρηματιών στον παγκόσμιο χάρτη. Η επιτυχία του Επενδυτικού Roadshow οφείλεται σε αυτό, καθώς μπορέσαμε να εντοπίσουμε την ανάγκη για επιτυχημένο matching μεταξύ των επενδυτών και των επιχειρηματιών και να στρέψουμε την προσοχή επενδυτικών κολοσσών σε ελληνικές εταιρείες. Μέσα από αυτή τη διαδικασία αυξάνουμε τις επιτυχημένες συνέργειες και συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του ελληνικού και ευρωπαϊκού οικοσυστήματος». 

Η Endeavor Greece έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια μια σειρά ενεργειών διεθνώς οι οποίες έχουν δημιουργήσει μια μεγάλη κοινότητα από εκατοντάδες Έλληνες επιχειρηματίες, επενδυτές και στελέχη, από τον χώρο της καινοτομίας σε όλο τον κόσμο. Μέσω της δράσης του, ο οργανισμός επιθυμεί να εκπληρώσει τον στόχο του για τη δημιουργία σημαντικών ευκαιριών για τις νεοφυείς επιχειρήσεις του ελληνικού οικοσυστήματος και τη γενικότερη υποστήριξη και ανάδειξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας και του οικοσυστήματος διεθνώς.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News