Start Ups Πέμπτη 10/12/2020, 20:40
START UPS

Προς 27,7 δισ. δολ. εξαγοράστηκε το Slack από την Salesforce

Προς 27,7 δισ. δολ. εξαγοράστηκε το Slack από την Salesforce

Η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από ένα από τα πιο πολυχρησιμοποιημένα εργαλεία για τη συνεργασία απομακρυσμένων ομάδων την εποχή της πανδημίας, το Slack, έκλεισε μια πολύ μεγάλη συμφωνία εξαγοράς με τον αμερικανικό κολοσσό Salesforce. Η Salesforce συμφώνησε στο ποσό των 27,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά και μετοχές, πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερή της επένδυση μέχρι σήμερα.

Παρότι η δημοφιλία του Slack εκτοξεύθηκε μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας κρίσης του κορωνοϊού και τη στροφή του εταιρικού κόσμου σε online λύσεις συνεργασίας ομάδων, η Slack αντιμετώπιζε έντονο ανταγωνισμό από μεγάλες εταιρείες λογισμικού με αντίστοιχες λύσεις (όπως το Microsoft Teams) και έχασε σημαντικό ποσοστό της αξίας της στην αγορά (40%) από τον Απρίλιο του 2019 που προχώρησε σε δημόσια προσφορά μετοχών, καταγράφοντας και ζημία μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 ύψους αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων.

H Slack ξεκίνησε το 2009 ως μια startup που ήθελε να προσφέρει έναν εναλλακτικό του email τρόπο επικοινωνίας. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Stewart Butterfield, εκ των συνιδρυτών της πάλαι ποτέ δημοφιλούς πλατφόρμας διαμοιρασμού φωτογραφιών Flickr που εξαγοράστηκε από τη Yahoo, χαρακτήρισε τη συμφωνία ως «τον πιο στρατηγικό συνδυασμό στην ιστορία του λογισμικού».

Η απόκτηση του Slack προσθέτει ένα ακόμη όπλο στη φαρέτρα της Salesforce απέναντι σε μεγάλους ανταγωνιστές της, και ιδίως απέναντι στη Microsoft. Αποτελεί συνέχεια μιας σειράς εξαγορών άλλων εργαλείων, όπως το Quip για επεξεργασία εγγράφων, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η Salesforce ενδιαφερόταν επίσης για την εξαγορά του LinkedIn, που τελικά απέκτησε ο ανταγωνιστής της από το Σιάτλ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Marc Benioff, του επιφανή διευθύνοντα συμβούλου της Salesforce, πρόκειται για μια ιδανική συνεργασία, που θα αλλάξει το μέλλον του εταιρικού λογισμικού και θα μεταμορφώσει τον τρόπο που δουλεύουμε στον νέο, ψηφιακό κόσμο της τηλεργασίας.

Το found.ation γράφει για το moneyreview.gr  

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS