Start Ups Πέμπτη 20/01/2022, 18:57
START UPS

Γκέιτς: Πολλές startups ιδρύονται για την κλιματική αλλαγή – Λίγες θα επιβιώσουν

Γκέιτς: Πολλές startups ιδρύονται για την κλιματική αλλαγή – Λίγες θα επιβιώσουν

Ενθουσιασμένος δήλωσε για τον αριθμό των startups που δραστηριοποιούνται στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ο Μπιλ Γκέιτς μιλώντας σε πάνελ του World Economic Forum. Ωστόσο, ο ίδιος δήλωσε παράλληλα απαισιόδοξος για τις προοπτικές τους να επιβιώσουν στο οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων.

«Κάποιες από αυτές θα αποτύχουν. Πολλές από αυτές θα αποτύχουν. Αλλά χρειαζόμαστε μόνο έναν μικρό αριθμό, μερικές δεκάδες, για να τα βγάλουμε πέρα και αυτές οφείλουμε να ενισχύσουμε», δήλωσε ο Γκέιτς στο διαδικτυακό πάνελ.

Σύμφωνα με σχετικη έκθεση της PwC, από το 2013 μέχρι τα μέσα του 2021 συστάθηκαν τουλάχιστον 3.000 τεχνολογικές startups που ασχολούνται με το περιβάλλον. Ο Γκέιτς, ο οποίος κατατάσσεται τέταρτος στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους παγκοσμίως, συγκαταλέγεται μεταξύ των επενδυτών που στηρίζουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα Breakthrough Energy Catalyst που ίδρυσε ο ίδιος το 2015 συγκεντρώνει έως και 15 δισ. δολάρια για επενδύσεις σε πράσινη τεχνολογία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γκέιτς προέβλεψε πως μερικές από τις startups που ξεκινούν τώρα να δραστηριοποιούνται στην αγορά θα διογκωθούν ταχύτατα, αγγίζοντας επίπεδα αντίστοιχα με την Google, την Microsoft και την Amazon.

Ο Γκέιτς βρήκε ξανά ευκαιρία να ασκήσει πίεση και στις κυβερνήσεις, ιδίως των πλούσιων χωρών, να αναλάβουν τα καθήκοντά τους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. «Οι πλούσιες χώρες οφείλουν να παίξουν έναν κεντρικό ρόλο, και στην χρηματοδότηση (για έρευνα και ανάπτυξη) και στην επιβολή μέτρων – σε ορισμένες περιπτώσεις, φορολόγηση του άνθρακα – προκειμένου να ενισχύσουν τη ζήτηση για τα περιβαλλοντικά φιλικά προϊόντα», δήλωσε ο Γκέιτς.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Microsoft: O «Mr Monkey Boy» κολλητός του Μπιλ Γκέιτς και η χαμένη δεκαετία

Τρεις πρώην μηχανικοί της SpaceX ετοιμάζουν ηλεκτρικά τρένα

Ποια κλιματική κρίση; Ρεκόρ παραγωγής άνθρακα από την Κίνα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News