Start Ups Τετάρτη 19/01/2022, 16:40
START UPS

Τρεις πρώην μηχανικοί της SpaceX ετοιμάζουν ηλεκτρικά τρένα

Τρεις πρώην μηχανικοί της SpaceX ετοιμάζουν ηλεκτρικά τρένα

Χρηματοδότηση ύψους 49.55 εκατ. δολάρια συγκέντρωσε η Parallel Systems, την οποία ίδρυσαν τρεις πρώην μηχανικοί της SpaceX για τη δημιουργία ηλεκτρικών τρένων μεταφοράς φορτίων.

Σκοπός της εταρείας, που στον πρώτο χρηματοδοτικό γύρο είχε συγκεντρώσει επιπλέον 3,6 εκατ. δολάρια, είναι να δημιουργήσει ένα πιο αποδοτικό δίκτυο με χαμηλότερες εκπομπές ρύπων που θα κινείται στις ήδη υφιστάμενες σιδηροδρομικές υποδομές.

Οι ιδρυτές της Parallel Systems σκοπεύουν να αξιοποιήσουν τα συνολικά 53 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη ενός προγράμματος δοκιμών, το οποίο θα βοηθήσει στις έρευνες σχετικά με το πώς ανταποκρίνονται τα οχήματα στις υφιστάμενες υποδομές.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Matt Soule, η Parallel Systems, πρόκειται να προσλάβει και 60 επιπλέον μηχανικούς, οι περισσότεροι από τους οποίους θα ασχολούνται με το λογισμικό κομμάτι.

Τρεις πρώην μηχανικοί της SpaceX ετοιμάζουν ηλεκτρικά τρένα-1

Τρία είναι τα βασικά προβλήματα που ανακύπτουν αυτή τη στιγμή, τα οποία προσπαθεί να επιλύσει η εταιρεία:

  • το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των σιδηροδρόμων για τη μεταφορά φορτίων
  • οι δυσκολίες στις εφοδιαστικές αλυσίδες
  • περιορισμοί και όρια στις σιδηροδρομικές μεταφορές

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ, το 28% των συνολικών μεταφορών φορτίων πραγματοποιείται μέσω σιδηρόδρομου. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μερίδιο αυτών αφορά μεγάλους όγκους πρώτων υλών, όπως για παράδειγμα άνθρακα και ξύλα.

Η Parallel Systems όμως εστιάζει στην ενίσχυση των εμπορευματικών μεταφορών μέσω σιδηροδρόμων. «Ο σιδηρόδρομος είναι μεγάλη ευκαιρία για ανάπτυξη όσον αφορά τις διατροπικές μεταφορές, και εστιάζουμε σε αυτό, διότι εκεί πιστεύουμε ότι υπάρχει ανταγωνισμός και όρεξη για καινοτομία», τονίζει ο Soule.

moneyreview.gr με πληροφορίες από TechCrunch

Διαβάστε επίσης:

Startups: Το προφίλ του Έλληνα startupper και ο χάρτης του εγχώριου οικοσυστήματος

Χρονιά ρεκόρ το 2021 και για τις επενδύσεις των VCs

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News