Start Ups Τρίτη 11/01/2022, 09:28
START UPS

Envolve Award Greece 2022: Μέχρι τις 8 Μαρτίου η υποβολή των αιτήσεων για τον διαγωνισμό

Envolve Award Greece 2022: Μέχρι τις 8 Μαρτίου η υποβολή των αιτήσεων για τον διαγωνισμό

Μέχρι τις 8 Μαρτίου 2002, μπορούν να υποβάλλουν την καινοτόμα επιχειρηματική τους πρόταση στο διαγωνισμό Envolve Award Greece 2022 που έχει ανακοινώσει το Envolve Entrepreneurship (https://greece.envolveglobal.org/el), το οποίο συμπληρώνει δέκα χρόνια στήριξης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, το Envolve προσκαλεί επιχειρηματίες και ομάδες να υποβάλουν την επιχειρηματική τους πρόταση. Οι νικήτριες εταιρείες κερδίζουν υποστήριξη 360 μοιρών, μέσω της άτοκης χρηματοδότησης, καθοδήγησης και υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης από το ευρύ δίκτυο συνεργατών του Envolve. Κάθε startup ή καινοτόμα επιχείρηση αρχικού σταδίου στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως κλάδου δραστηριοποίησης, μπορεί να καταθέσει την αίτηση συμμετοχής της στο διαγωνισμό ηλεκτρονικά, μέσω της ασφαλούς πλατφόρμας αιτήσεων του Envolve. Περισσότερες πληροφορίες για τα κριτήρια συμμετοχής και το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού στη σελίδα του Envolve: www.greece.envolveglobal.org/el/envolve-awards.

Όπως έχει αναφέρει ο Τζίμυ Αθανασόπουλος, πρόεδρος του Envolve Entrepreneurship, το ελληνικό οικοσύστημα νεοφυούς επιχειρηματικότητας αλλά και τα μέλη που το απαρτίζουν, έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν μεγάλη προσαρμοστικότητα και ανθεκτικότητα στις εξωτερικές αλλαγές και σε κρίσεις. Έχουν περάσει μια δεκαετή οικονομική κρίση και βίωσαν και βιώνουν μία παγκόσμια υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας. Μέσω αυτών όμως οι ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις έχουν δείξει ότι βλέπουν την κρίση ως ευκαιρία σε διάφορους τομείς όπως για παράδειγμα ο τουρισμός, προσαρμόζονται γρήγορα και τελικά επιτυγχάνουν, έχει επισημάνει Τζίμυ Αθανασόπουλος. Έχοντας συμμετάσχει προσωπικά στην αξιολόγηση περισσότερων από 10.000 επιχειρηματικών σχεδίων ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων τα τελευταία χρόνια, ο Τζίμυ Αθανασόπουλος δίνει έμφαση μεταξύ άλλων στον ρόλο που έχει μια δυνατή ομάδα με αποφασιστικότητα για την υλοποίηση μια ιδέας σε πράξη. Όσο καινοτόμα και εάν είναι μία ιδέα, όταν δεν υπάρχει από πίσω μια ομάδα που μπορεί να την υποστηρίξει με αποφασιστικότητα, να την αναδείξει και να την εκμεταλλευτεί σωστά είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

Από την ίδρυσή του, το 2012, από το Libra Group, για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative), το Envolve Award Greece έχει λάβει αιτήσεις από περισσότερες από 8.000 ομάδες και έχει βραβεύσει 34 νικητές. Αυτές οι επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται σε 19 κλάδους της οικονομίας, έχουν δημιουργήσει πάνω από 2.000 θέσεις εργασίας, έχουν προσελκύσει επενδύσεις άνω των 260 εκατ. ευρώ και η συνολική τους αξία ξεπερνά τα 850 εκατ. ευρώ.

Μέσω της στενής συνεργασίας με εκπαιδευτικά και δημόσια ιδρύματα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, το Envolve είναι ενεργός σύμβουλος για την καινοτομία και τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, στηρίζοντας φορείς όπως το Elevate Greece και προχωρώντας σε ενέργειες όπως το Skillup Forum σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, το Evolved-5G, το University Startup World Cup και άλλα. Το πρόγραμμα βράβευσης Envolve Award Greece υποστηρίζεται από δεκάδες οργανισμούς, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις ΗΠΑ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News