Start Ups Τετάρτη 5/01/2022, 11:26
START UPS

Nikola: Γιατί παραιτείται από αξιώσεις ύψους 2 δισ. δολαρίων από την Tesla

Nikola: Γιατί παραιτείται από αξιώσεις ύψους 2 δισ. δολαρίων από την Tesla

Παραιτείται από τις αξιώσεις ύψους 2 δισ. δολαρίων που διεκδικούσε από την Tesla, η επίσης κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων, Nikola κι ενώ ο ιδρυτής της συνεχίζει να αντιμετωπίζει κατηγορίες για παραπλάνηση των επενδυτών.

Η startup κατέθεσε μήνυση κατά της Tesla το 2018, με την κατηγορία την ότι αντέγραψε πολλές από τις πατέντες των σχεδίων της, όπως αυτών για το παρμπρίζ σε σχήμα U, την άτρακτο και την πλαϊνή πόρτα.

Από τη μεριά της η Tesla αρνήθηκε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο και απάντησε με μήνυση.

Η υπόθεση είχε μείνει στάσιμη από πέρυσι, Αμερικανοί εισαγγελείς κατηγόρησαν τον ιδρυτή και πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του Nikola, Τρέβορ Μίλτον, για απάτη, ισχυριζόμενοι ότι παραπλάνησε τους επενδυτές σχετικά με τις προοπτικές της εταιρείας. Κατηγορίες τις οποίες ο Μίλτον αρνήθηκε κατηγορηματικά. Τον περασμένο Ιούλιο δήλωσε αθώος και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 100 εκατ. δολαρίων

Έκτοτε, έχει πουλήσει μετοχές της Nikola αξίας περισσότερο των 300 εκατ. δολαρίων. Αν και δεν είναι σαφές εάν ρευστοποιεί τις μετοχές για να χρηματοδοτήσει τη νομική του υπεράσπιση, οι πωλήσεις αυτές έχουν σημάνει συναγερμό στους επενδυτές. 

Οι εταιρείες συμφώνησαν να αποσύρουν όλες τις αξιώσεις και τις μηνύσεις, σύμφωνα με κοινή κατάθεση την οποία υπέβαλαν χθες Τρίτη στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News