Start Ups Πέμπτη 25/11/2021, 17:14
START UPS

Pony.ai: Εξασφάλισε άδεια για υπηρεσίες robotaxi στο Πεκίνο 

Επενδύονται δισ. δολάρια για την ανάπτυξη των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης

Pony.ai: Εξασφάλισε άδεια για υπηρεσίες robotaxi στο Πεκίνο 

Η κινεζική startup Pony.ai εξασφάλισε άδεια για να παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών με αυτόνομα οχήματα (robotaxi) στο Πεκίνο. Η ίδια άδεια δόθηκε και στην τεχνολογική Baidu και σύμφωνα με το δημοσίευμα της κινεζικής κρατικής εφημερίδας, Beijing Daily, οι δύο εταιρείες δεν θα κυκλοφορήσουν περισσότερα από εκατό τέτοιου είδους οχήματα. 

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η ανακοίνωση για τις άδειες έγινε σε εκδήλωση της Οικονομικής και Τεχνολογικής Αναπτυξιακής Ζώνης του Πεκίνου, μια περιοχή 60 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην οποία και θα κινούνται τα οχήματα. 

Η Pony.ai η οποία έχει τη στήριξη της Toyota, επιβεβαίωσε ότι πήρε έγκριση για τις υπηρεσίες της Xiaoma Zhixing service, ενώ από τη μεριά της η Baidu με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι είναι η πρώτη φορά που οι υπηρεσίες της Apollo Go, θα παρέχονται σε ανοιχτούς δρόμους. 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της δεύτερης, οι πελάτες θα δύνανται να χρησιμοποιούν τα 67 οχήματα της εταιρείας σε περισσότερα από 600 σημεία επιβίβασης και αποβίβασης, τόσο σε κατοικήσιμες όσο και σε εμπορικές περιοχές, ενώ οι χρεώσεις της θα είναι ανάλογες των premium υπηρεσιών στο Πεκίνο. 

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι τεχνολογικές εταιρείες έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να αποκτήσουν προβάδισμα στην αυτόνομη οδήγηση. Στο πλαίσιο αυτό επενδύουν δισ. δολάρια για να αναπτύξουν τα συστήματά τους. 

Την περασμένη εβδομάδα, μια άλλη κινεζική startup, η AutoX, η οποία έχει τη στήριξη του κινεζικού κολοσσού, Alibaba, ανακοίνωσε ότι επεκτείνει τις υπηρεσίες robotaxi στη πόλη Σενζέν στα 168 τετραγωνικά χιλιόμετρα, στη μεγαλύτερη ζώνη στην Κίνα που προσφέρονται αυτού του είδους οι υπηρεσίες μέχρι σήμερα. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Ola Electric: Δοκιμές με τα ηλεκτρικά της scooter σε 1.000 πόλεις

Rivian: Εισέρχεται στη Wall Street με στόχο να φτάσει σε αξία τη Honda 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News