Start Ups Τετάρτη 17/11/2021, 16:39
START UPS

Η ευρωπαϊκή start up που θέλει να «κοιτάξει στα μάτια» την Coinbase

Aυτό που προσφέρει είναι ότι οι χωρίς εμπειρία χρήστες μποροήν να αγοράσουν Bitcoin μέσα σε λίγα λεπτά

Η ευρωπαϊκή start up που θέλει να «κοιτάξει στα μάτια» την Coinbase

Η διαρκώς επιταχυνόμενη αποδοχή των κρυπτονισμάτων ως περιουσιακά στοιχεία από τις ρυθμιστικές αρχές ανά τον κόσμο και ως τρόπος πληρωμής από σωρεία επιχειρήσεων, όχι μόνο έχει μαγνητίσει το ενδιαφέρον των επενδυτών, αλλά έχει ανοίξει την «όρεξη» στους επιχειρηματικούς κύκλους που διακρίνουν νέες ευκαιρίες σε μια αγορά η οποία συνεχώς διευρύνεται.

Με την τιμή του Bitcoin να καταγράφει νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ αγγίζοντας τα 69.000 δολάρια στις 10 Νοεμβρίου και τις τιμές των μεγαλύτερων κρυπτονομισμάτων να καταρρίπτουν τα δικά τους ιστορικά υψηλά ρεκόρ, το μομέντουμ για τη συγκεκριμένη αγορά μοιάζει ιδανικό από ποτέ. Πλέον οι πλατφόρμες διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων πληθαίνουν σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου και ο ανταγωνισμός είναι έντονος μεταξύ των εταιρειών με φιλοδοξίες να είναι η επόμενες Binance ή Coinbase

Μια τέτοια πολλά υποσχόμενη startup είναι η ευρωπαϊκή Azondo. Με γραφεία στην Εσθονία και τη Λιθουανία, η αδειοδοτημένη από την Εσθονία πλατφόρμα διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων θέλει να καθιερωθεί στη συνείδηση των Ευρωπαίων επενδυτών. Το θέλγητρο που προσφέρει η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι ότι οι χρήστες της μπορούν να αγοράσουν Bitcoin με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες. Επίσης έχουν τη δυνατότητα να κρατούν το εν λόγω κρυπτονόμισμα σε πορτοφόλια Bitcoin δωρεάν ή να αποσύρουν τα χρήματά τους ανά πάσα στιγμή. 

Αυτή που είναι συνήθως η πιο επίπονη διαδικασία κατά την αγορά Bitcoin -η περίφημη ρουτίνα εγγραφής Know Your Customer (KYC)- έχει περιοριστεί σημαντικά μέσω λύσεων με τη χρήση ηλεκτρονική ταυτότητας όπως οι BankID, NemID και MobileID. 

Επί του πρακτέου, αυτό που προσφέρει η Azondo, είναι ότι οι χωρίς εμπειρία χρήστες μποροήν να αγοράσουν Bitcoin μέσα σε λίγα λεπτά. 
Ο επικεφαλής μάρκετινγκ της εταιρείας, Μάρτιν Ράινχαρντ δήλωσε σχετικά:

«Με την Azondo, θέλουμε να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο ο τυπικός καταναλωτής αγοράζει και πουλάει Bitcoin. Θέλουμε να καταστήσουμε την όλη διαδικασία απλή και γρήγορη, χωρίς συμβιβασμούς στους αυστηρούς ρυθμιστικούς κανόνων βάσει των οποίων λειτουργούμε. Πιστεύουμε ότι η εμφάνισή μας σηματοδοτεί μια εποχή μεταρρύθμισης τόσο για την Azondo όσο και για το Bitcoin. Από εδώ και στο εξής θα ακολουθήσει μια πορεία ανοδική». 

Η Azondo θα λανσάρει την πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων (www.azondo.com) της αυτόν τον μήνα. Η πλατφόρμα λειτουργεί με το μοντέλο Over The Counter (OTC) και αυτή τη στιγμή υποστηρίζει το Bitcoin και είναι διαθέσιμη μόνο σε κατοίκους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

moneyreview.gr με πληροφορίες από globenewswire.com

Διαβάστε επίσης:

Klarna:Ένα success story με εργαζόμενους εκατομμυριούχους

Refundit στο «MR»: Μας ενδιαφέρει το ελληνικό tax free – Ευκαιρία για τα φορολογικά σας έσοδα 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News