Start Ups Τρίτη 9/11/2021, 14:51
ΑΝΤΛΗΣΕ 40 ΕΚΑΤ. ΔΟΛ.

DeepCure: Επέκταση στην Ελλάδα για την εταιρεία που ψάχνει φάρμακα με τεχνητή νοημοσύνη

DeepCure: Επέκταση στην Ελλάδα για την εταιρεία που ψάχνει φάρμακα με τεχνητή νοημοσύνη

Χρηματοδότηση Series A ύψους 40 εκατ. δολαρίων εξασφάλισε η DeepCure, μία startup με έδρα τη Βοστώνη, που αναπτύσσει μικροκυτταρικές θεραπείες χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη.

Του γύρου χρηματοδότησης ηγείται η Morningside Ventures, ενώ συμμετέχουν και άλλοι υφιστάμενοι επενδυτές της εταιρείας, όπως οι TLV Partners, Sapir Venture Partners και Benon Group Ltd.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η DeepCure έχει αντλήσει συνολικά 47 εκατ. δολάρια από την ίδρυσή της.

Η εταιρεία, που στοχεύει στην ανακάλυψη φαρμάκων τα οποία ήταν αδύνατο να ανακαλυφθούν με τις συμβατικές μεθόδους, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη νέα χρηματοδότηση προκειμένου να επεκτείνει τις δραστηριότητές της με πέντε πρόσθετα προγράμματα ογκολογίας καθώς και με ένα αυτοματοποιημένο ρομποτικό εργαστήριο.

Επίσης, θα διπλασιάσει το μέγεθος της ομάδας των επιστημόνων της το 2022, ανοίγοντας δύο νέα εργαστήρια σε Ελλάδα και Ισραήλ.

«Σκανάρουμε ταυτόχρονα ολόκληρη την μοριακή βάση δεδομένων μας για τα καλύτερα υποψήφια φάρμακα για κάθε πρόγραμμα ανακάλυψης, με τα δικά μας τελευταίας τεχνολογίας μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης. Επομένως, η προσέγγισή μας διευρύνει τα περιθώρια αποτελεσματικής αναζήτησης πέραν των όσων είναι σήμερα δυνατά, είτε με υπολογιστές ή πειραματικά», δήλωσε ο Θρασύβουλος Καρύδης, Chief Technology Officer & Co-Founder της DeepCure.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News