Start Ups Δευτέρα 18/10/2021, 15:59
START UPS

H start up που σε πληρώνει ενώ δουλεύεις σε άλλη χώρα

H start up που σε πληρώνει ενώ δουλεύεις σε άλλη χώρα

Όσο περισσότερο ενισχύεται ο θεσμός της τηλεργασίας, τόσο περιπλέκονται οι διαδικασίες για τον καθορισμό του μισθού όσων δουλεύουν από απόσταση και σε ορισμένες περιπτώσεις από διαφορετική χώρα. Για το λόγο αυτό και δεδομένου ότι συνεχώς περισσότερες εταιρείες ενδιαφέρονται να απασχολησουν εργαζομένους σε διαφορετικές τοποθεσίες, η ζήτηση για την αμερικανική νεοφυή επιχείρηση Deel έχει εκτοξευθεί.

Ενδεικτικά, η Deel, η οποία παρέχει υπηρεσίες πληρωμής υπαλλήλων, διαχειριστικά εργαλεία και άλλες υπηρεσίες, συγκέντρωσε 425 εκατ. δολάρια στον τελευταίο χρηματοδοτικό γύρο, ενώ μόλις έξι μήνες πριν είχε συγκεντρώσει 156 εκατ. δολάρια. Η αποτίμησή της αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 5,5 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύβμουλο και συνιδρυτή της εταιρείας, Alex Bouazis, ο αριθμός των πελατών της Deel έχει αυξηθεί από 1.800 σε περισσότερους από 4.500 από τον Απρίλιο φέτος. Στους πελάτες της συγκαταλέγονται η Coinbase, η Dropbox και η Shopify. Την ίδια χρονική περίοδο, ο αριθμός των εργαζομένων της Deel ενισχύθηκε από 115 στους 400.

Περίπου ένα χρόνο πριν, τον Σεπτέμβριο του 2020 η Deel είχε συγκεντρώσει 30 εκατ. δολάρια. Τότε η εταιρεία είχε 500 πελάτες, που σημαίνει ότι σε 13 μήνες η Deel 9πλασίασε τον αριθμό των πελατών της.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της η Deel περιορίζει τον κίνδυνο εσφαλμένης κατηγοριοποίησης των εργαζομένων μίας επιχείρησης σε περίπτωση που εργάζονται από διαφορετική χώρα. Ειδικότερα, υποστηρίζει ότι μπορεί να διαχειριστεί πληρωμές σε 120 νομίσματα.

moneyreview.gr με πληρορορίες από Tech Crunch

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News