Start Ups Δευτέρα 4/10/2021, 18:57
START UPS

Βρετανίδα Ολυμπιονίκης συγκέντρωσε 1,17 εκατ. ευρώ στην startup της

Θα επενδύσει στην έρευνα για τη βελτίωση της ορμονικής υγείας

Βρετανίδα Ολυμπιονίκης συγκέντρωσε 1,17 εκατ. ευρώ στην startup της

Περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ έχει συγκεντρώσει η νεοφυής επιχείρηση Jennis, της πρώην ολυμπιακής αθλήτριας επτάθλου Jessica Ennis-Hill, η οποία παρακολουθεί την ορμονική υγεία όσων γυναικών αθλούνται. Η Βρετανίδα Ennis-Hill σκοπεύει να επενδύσει τα χρήματα στη διεξαγωγή 5μηνης έρευνας σχετικά με την επίδραση των ορμονών στην αθλητική απόδοση των γυναικών που ασχολούνται σε επαγγελματικό και αρχάριο επίπεδο με την άθληση. Επίσης, προσβλέπει στην ενίσχυση των τεχνολογικών εργαλείων που προσφέρει.

Ειδικότερα, η Ennis-Hill μετά τη γέννηση του γιου της το 2014 παρατήρησε ότι παρά τη στήριξη που απολάμβανε από την οικογένεια και την ομάδα της, δυσκολεύτηκε πολύ να κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Ρίο το 2016. Αποφάσισε συνεπώς να βοηθήσει και άλλες γυναίκες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Πληροφόρηση γυναικών

Η Ennis-Hill ίδρυσε την startup το 2019 και φέτος εγκαινίασε μία εφαρμογή για την παρακολούθηση του ορμονικού κύκλου. Στόχος της λειτουργίας αυτής είναι να βοηθήσει όσες γυναίκες αθλούνται σε αρχάριο επίπεδο να ασκούνται, να κοιμούνται και να τρώνε σύμφωνα με τις προσωπικές τους ορμονικές ανάγκες. Η ίδια η νεοφυής επιχείρηση υποστηρίζει ότι η βοήθεια που προσφέρει οδηγεί στη δημιουργία αποδοτικότερων προγραμμάτων άσκησης, σε ενίσχυση της μυϊκής μάζας με σωστότερο τρόπο και σε αυξημένα επίπεδα ενέργειας.

«Έφτιαξα την Jennis, ώστε να παρέχει στις γυναίκες έγκυρες πληροφορίες και γνώσεις σχετικά με τα σώματά τους και τη φυσική κατάσταση, στην οποία είχα την τύχη να έχω πρόσβαση ως επαγγελματίας αθλήτρια», δήλωσε η ίδια χαρακτηριστικά. 

«Αυτή η επένδυση θα μας επιτρέψει να προσλάβουμε περισσότερους μηχανικούς, το οποίο με τη σειρά του σημαίνει ότι μπορούμε να βοηθήσουμε περισσότερες γυναίκες να καταλάβουν τα σώματα και τις ορμόνες με έναν τρόπο που δεν έχουμε διδαχθεί ποτέ ξανά», συμπλήρωσε η ίδια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Evening Standard

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News