Start Ups Πέμπτη 30/09/2021, 12:00
ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ

SouthBridge: Νέο fund για επενδύσεις – Μπαίνει στο Βιολογικό Χωριό

SouthBridge: Νέο fund για επενδύσεις – Μπαίνει στο Βιολογικό Χωριό

Τη σύσταση επενδυτικού fund ύψους 174 εκατ. ευρώ, με στόχο επενδύσεις κυρίως σε μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις ανακοίνωσε η SouthBridge Advisors. Η πρώτη επένδυση του SouthBridge ΙΙ έγινε στην εταιρεία Βιολογικό Χωριό Α.Ε. 

Ειδικότερα, η SouthBridge Advisors ΑΕΔΟΕΕ ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του νέου επενδυτικού κεφαλαίου SouthBridge Europe Mezzanine II SCA, SICAR με την συγκέντρωση 174 εκατ. ευρώ στο πρώτο closing.

Το νέο επενδυτικό κεφάλαιο έχει έδρα στο Λουξεμβούργο, επενδύει κυρίως σε μικρομεσαίες ελληνικές εταιρείες και υποστηρίζεται από κορυφαίους ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές, όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF), η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΑΤΕ, πρώην ΤΑΝΕΟ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το SouthBridge II θα ακολουθήσει την επενδυτική στρατηγική  του πρώτου SouthBridge I, το οποίο πέτυχε σταθερά υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης σε όλες τις εταιρείες του χαρτοφυλακίου του, που περιλαμβάνει τον Όμιλο HotelBrain, την Άλφα Διανομές / ΙΝΚΑΤ, την Cosmos Yachting, την Manifest, τον Όμιλο Katikies, καθώς και τις εταιρείες Diakinissis, Arivia και Skroutz. Ενδεικτικές συναλλαγές επιτυχημένων αποεπενδύσεων του SouthBridge I αποτελούν η πώληση του παραγωγού τυριού φυτικής προέλευσης Arivia στην πολυεθνική εταιρεία τροφίμων Upfield (θυγατρική της KKR), καθώς και η μερική πώληση της κορυφαίας ελληνικής πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου Skroutz στην CVC.

Το SouthBridge II, ακολουθώντας την ίδια στρατηγική, υποστηρίζει ενεργά με κεφάλαια και know-how επιτυχημένους επιχειρηματίες που προσδοκούν να κάνουν το επόμενο βήμα ανάπτυξης στην εταιρεία τους, σημειώνει η ανακοίνωση.

Ειδικότερα, οι επενδύσεις του SouthBridge II στοχεύουν στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τις εταιρείες του χαρτοφυλακίου του, τόσο μέσω της χρηματοδότησης κεφαλαίων που προορίζονται για οργανική ανάπτυξη και εξαγορές, όσο και μέσω της κεφαλαιακής και διοικητικής αναδιοργάνωσης και μετασχηματισμού των εταιρειών. 

Ταυτόχρονα με την έναρξη της λειτουργίας του, το SouthBridge ΙΙ ανακοινώνει και την πρώτη του επένδυση στην εταιρεία Βιολογικό Χωριό Α.Ε., η οποία λειτουργεί τη μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων λιανικής πώλησης βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα, με 19 καταστήματα ήδη στην Αττική και αλλά 6 σε στάδιο  ανάπτυξης. Το Βιολογικό Χωριό έχοντας ίδια τεχνογνωσία στο κλάδο των βιολογικών προϊόντων, έχει επενδύσει τα τελευταία χρόνια στη σωστή εκπαίδευση του καταναλωτή και έχει στηρίξει αποτελεσματικά Έλληνες βιο-παραγωγούς και αντιπροσώπους. Κατά τη διάρκεια του 2020, τα έσοδα της εταιρείας ξεπέρασαν τα 15 εκατομμύρια ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 40% έναντι του προηγούμενου έτους.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS