Start Ups Παρασκευή 24/09/2021, 09:51
START UPS

«Βραδιά του Ερευνητή»: Φοιτητές και νεοφυείς επιχειρήσεις παρουσιάζουν τα επιτεύγματά τους

«Βραδιά του Ερευνητή»: Φοιτητές και νεοφυείς επιχειρήσεις παρουσιάζουν τα επιτεύγματά τους

Με τη μεγάλη ευρωπαϊκή γιορτή της Έρευνας “European Researchers’ Night” συνδέεται και φέτος – για όγδοη συνεχή χρονιά – το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, διοργανώνοντας τη Βραδιά του Ερευνητή σήμερα Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021. Στην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που έχει στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον χώρο της έρευνας και της καινοτομίας, μετέχουν κάθε χρόνο περισσότεροι από δύο εκατομμύρια επισκέπτες σε 30 χώρες και σε περισσότερες από 400 ευρωπαϊκές πόλεις.

Η εκδήλωση θα προβάλει τους ερευνητές του ΕΜΠ, των Πανεπιστημίων της Αττικής, των Ερευνητικών Κέντρων, σχολικές ομάδες από όλη την Ελλάδα, νεοφυείς επιχειρήσεις, καινοτόμες επιχειρήσεις, παρουσιάζοντας στο ευρύ κοινό τα ερευνητικά τους επιτεύγματα με έμφαση στην διασύνδεση της Έρευνας με την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα. 

Μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και νέοι επιχειρηματίες συμμετέχουν σε παρουσιάσεις, εκδηλώσεις και δρώμενα, αλληλεπιδρώντας σε μια σειρά από δραστηριότητες με πρωτότυπα πειράματα, επιτόπου μετρήσεις και εφαρμογές με υψηλής τεχνολογίας επιστημονικά όργανα, επιδείξεις τεχνικών διατάξεων και μοντέλων.

Στην Βραδιά του Ερευνητή μπορεί κανείς να παρατηρήσει ερευνητικές δραστηριότητες, πρωτότυπους σχεδιασμούς και έργα σε κάθε τομέα της επιστήμης από τη μοριακή μηχανική και την υγεία έως τις μεταφορές και την ενέργεια.

Έμφαση δίδεται φέτος στις ερευνητικές δράσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας για την αειφόρο ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή.

Η Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ θα ξεκινήσει σήμερα το πρωί με την Εναρκτήρια Εκδήλωση στο ιστορικό κτίριο Αβέρωφ του συγκροτήματος του Πολυτεχνείου στην Πατησίων με φυσική παρουσία με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω livestreaming στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/lJvMlxoPHOM Τις εργασίες θα κηρύξει ο πρύτανης του ΕΜΠ, Καθ. Α. Μπουντουβής.

Όπως επισήμανε με την ευκαιρία της εκδήλωσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας «η βραδιά του Ερευνητή είναι μια σπουδαία πρωτοβουλία που στοχεύει στην εξοικείωση του κοινού με τον κόσμο της έρευνας, μια πραγματική γιορτή όπου τα Ερευνητικά Κέντρα, τα Πανεπιστήμια, νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις, ακόμη και σχολικές ομάδες ανοίγουν τις πύλες τους και υποδέχονται τους καλεσμένους τους στους οποίους εξηγούν τα επιτεύγματα και τα επιστημονικά ευρήματά τους».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News