Start Ups Τρίτη 21/09/2021, 13:13
START UPS

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Mentoring σε startups του ιατρικού κλάδου 

Εξειδικευμένα μέλη της Επιτροπής θα προχωρήσουν σε μία πρώτη επιλογή υποψηφιοτήτων

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Mentoring σε startups του ιατρικού κλάδου 

Πρωτοβουλία για τη διασύνδεση ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων του κλάδου «Υγεία και Ιατρική Τεχνολογία» με εταιρείες–μέλη του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και θεσμικούς φορείς σε Ελλάδα και Γερμανία, αναλαμβάνει το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και η Επιτροπή Νεοφυών Επιχειρήσεων – Start Up του φορέα.

Στόχος της νέας αυτής δράσης του Επιμελητηρίου είναι η περαιτέρω ανάδειξη καινοτόμων ιδεών από τους τομείς της υγείας και της ιατρικής τεχνολογίας και η στήριξη όσων υποστηρίζουν τις ιδέες αυτές, στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν επενδυτές ή να συνάψουν νέες συνεργασίες.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Επιμελητήριο απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους ενδιαφερόμενους, να δηλώσουν συμμετοχή έως 18 Οκτωβρίου 2021 και να παρουσιάσουν, στη συνέχεια, την επιχειρηματική τους πρόταση στην αρμόδια Επιτροπή.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι επιχειρήσεις με νομική μορφή ΙΚΕ, ΕΠΕ, ΑΕ και έδρα στην Ελληνική Επικράτεια, που δεν ξεπερνούν τα 8 έτη λειτουργίας από την ημερομηνία έναρξης, κατά το τελευταίο οικονομικό έτος ο κύκλος εργασιών τους δεν υπερέβη τα 50 εκατ. ευρώ κι ο αριθμός των εργαζομένων τους (έως 250) και οι ίδιες είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερες. 

Εξειδικευμένα μέλη της Επιτροπής θα προχωρήσουν σε μία πρώτη επιλογή υποψηφιοτήτων, προκειμένου οι επικρατέστερες προτάσεις να παρουσιαστούν στην ολομέλεια του οργάνου.

Οι νεοφυείς αυτές επιχειρήσεις θα λάβουν καθοδήγηση και συμβουλευτική (mentoring) από παράγοντες της αγοράς με εξειδίκευση στα πεδία της Υγείας και της Ιατρικής Τεχνολογίας, ενώ θα αποκτήσουν επαφή με το Ελληνογερμανικό δίκτυο επιχειρήσεων, ώστε να αναζητήσουν εταίρους ή άλλες συνέργειες για την περαιτέρω ανάπτυξη των ιδεών τους.

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις προερχόμενες από τον κλάδο «Υγεία & Ιατρική Τεχνολογία» καλούνται να υποβάλουν την υποψηφιότητα τους στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://griechenland.ahk.de/mitglieder/ausschuesse/epitropi-start-ups-erotimatologio-axiologisis

Στη συνέχεια το Επιμελητήριο θα ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για τα επόμενα βήματα.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από την Επιτροπή Μελών «Start Ups», στο σύνδεσμο: https://griechenland.ahk.de/gr/meli/epitropes-melon/start-ups

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News