Start Ups Τρίτη 24/08/2021, 22:17
START UPS

Ισχυρός παίκτης στο χώρο μεταφοράς προϊόντων προς το διάστημα – Το νέο όχημα προσσελήνωσης

Ισχυρός παίκτης στο χώρο μεταφοράς προϊόντων προς το διάστημα – Το νέο όχημα προσσελήνωσης

Μία ακόμη νεοφυής επιχείρηση, αυτή τη φορά από την Ιαπωνία, συμβάλλει έμπρακτα στην ανάπτυξη μέσων για τη μεταφορά προϊόντων από και προς το διάστημα. Η ιαπωνική ispace ανέδειξε σήμερα μέσω της αμερικανικής της θυγατρικής στο Κολοράντο τα νέα της οχήματα προσσελήνωσης, για τα οποία υπάρχει μεγάλη ζήτηση.

«Είδαμε την κλιμακούμενη ζήτηση για εμπορεύματα στην επιφάνεια της σελήνης. Το πρόγραμμα Artemis της NASA έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτό, αλλά επίσης κοιτάμε στο μέλλον και πώς θα μπορούμε να αναπτύξουμε μία υπηρεσία μεταφοράς, η οποία θα μπορεί να εξυπηρετεί αυτή την αγορά», δήλωσε στο CNBC ο διευθύνων σύμβουλος της ispace Kyle Acierno. Ο ίδιος προσέθεσε ότι «έχουμε αναπτύξει αυτές τις δυνατότητες, ώστε να μπορούμε να εξυπηρετούμε δημόσιες, εμπορικές και επιστημονικές αποστολές εδώ στη Βόρειο Αμερική και έπειτα σε ολόκληρο τον κόσμο».

Το όχημα που αποκάλυψε σήμερα, ονόματι Series 2, είναι μεγαλύτερο από αυτά που κατασκεύαζε η εταιρεία για τις αποστολές του 2022 και του 2023. Το Series 2 θα πραγματοποιήσει την πρώτη του αποστολή του 2024 και θα σχεδιαστεί, κατασκευαστεί και κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ. Η εταιρεία συνεργάζεται με τον την Draper και τον όμιλο General Atomics’ Electromagnetic Systems για την ανάπτυξη του Series 2.

Μέχρι σήμερα, η ispace έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 195 εκατ. δολάρια, ενώ μεταξύ των επενδυτών της συγκαταλέγονται η Αναπτυξιακή τράπεζα της Ιαπωνίας, η Suzuki και η Japan Airlines. Η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 150 υπαλλήλους σε ολόκληρο τον κόσμο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News