Start Ups Δευτέρα 9/08/2021, 19:58
START UPS

Το fund της Coinbase το τρίτο πιο ενεργό στη χρηματοδότηση startups 

Την πρώτη θέση με τις περισσότερες συμφωνίες καταλαμβάνει το fund της Alphabet

Το fund της Coinbase το τρίτο πιο ενεργό στη χρηματοδότηση startups 

Ο επενδυτικός βραχίονας της πλατφόρμας διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων Coinbase, το fund Coinbase Ventures, ήταν το τρίτο πιο ενεργό fund στη χρηματοδότηση των startups κατά το α΄ εξάμηνο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της CB Insights. 

Δεν έχει περάσει πολύ καιρός από τότε που έκανε την εμφάνισή του στο χώρο των Venture Capitals το εν λόγω fund, κάτι που καθιστά εντυπωσιακή την πορεία του. Συγκεκριμένα κατά τους έξι πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους το Coinbase Ventures συμμετείχε σε 37 ιδιωτικές επενδύσεις, ένα νούμερο σχεδόν διπλάσιο από το σύνολο των επενδύσεων στις οποίες προέβη στο σύνολο της περυσινής χρονιάς. 

Την πρώτη θέση με τις περισσότερες συμφωνίες (64) καταλαμβάνει το fund της Alphabet, Google Ventures και βρίσκεται σε πορεία να καταρρίψει το ρεκόρ του με 82 συμμετοχές πέρυσι. 

Ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο επενδυτικός βραχίονας της Salesforce, Salesforce Ventures, με συμμετοχή σε 59 γύρους χρηματοδότησης, νούμερο σχεδόν κατά 50% μεγαλύτερο σε σύγκριση με το 2020. 

Για το α΄ εξάμηνο του 2021, η συνολική αξία των συμμετοχών των VCs στις 2.099 συμφωνίες σε όλο τον κόσμο, ανήλθε στα 79 δισ. δολάρια, ποσό που ήδη έχει ξεπεράσει τα 74 δισ. δολάρια που επενδύθηκαν στο σύνολο της περυσινής χρονιάς. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από benzinga.com

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News