Business & Finance Τρίτη 20/07/2021, 16:42
ΒΙΝΤΕΟ

Αστροναύτης Μπέζος: «Η καλύτερη μέρα!»

Αστροναύτης Μπέζος: «Η καλύτερη μέρα!»

«Best day ever!». Αυτό αναφώνησε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, Τζεφ Μπέζος, όταν η κάψουλα της Blue Origin επέστρεψε με ασφάλεια στη γη, έπειτα από την πρώτη επανδρωμένη πτήση με τον πύραυλο της εταιρείας του, της Blue Origin, New Shepard. 

Αστροναύτης Μπέζος: «Η καλύτερη μέρα!»-1
φωτ.: Reuters/Blue Origin

Ο ιδρυτής της Amazon ταξίδεψε μαζί με τον αδερφό του, Μαρκ, την 82χρονη πρωτοπόρο της αεροδιαστημικής Γουάλι Φανκ και τον 18χρονο φοιτητή Όλιβερ Ντέιμεν. Ουσιαστικά, ο πύραυλος της Blue Origin μετέφερε τον γηραιότερο και τον νεότερο άνθρωπο που έχουν πάει έως τώρα στο διάστημα.  

Το New Shepard, που σχεδιάστηκε από την Blue Origin, στοχεύει στην αγορά του τουρισμού του διαστήματος. Για αυτό και η κάψουλα με την οποία ταξίδεψαν οι τέσσερις αστροναύτες έχει τα μεγαλύτερα παράθυρα από όλα τα οχήματα που έχουν εκτοξευτεί έως τώρα, προκειμένου να προσφέρει εντυπωσιακή θέα προς τη γη.

Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε στις 16:12 ώρα Ελλάδας από ιδιωτικό σημείο εκτόξευσης, κοντά στο Βαν Χορν του Τέξας. Η κάψουλα έπεσε στην έρημο του Δυτικού Τέξας, επιστρέφοντας στη γη με τη βοήθεια τριών μεγάλων αλεξίπτωτων, 11 λεπτά αργότερα.

Δύο λεπτά μετά την έναρξη της πτήσης, η κάψουλα διαχωρίστηκε από τον πύραυλο και συνέχισε να κινείται προς τη Γραμμή Κάρμαν, το σημείο που θεωρείται το σύνορο του διαστήματος, σε ύψος 100 χιλιομέτρων από τη γη. 

Αστροναύτης Μπέζος: «Η καλύτερη μέρα!»-2
φωτ.: Reuters/JOE SKIPPER

Οι επιβάτες βίωσαν περίπου τέσσερα λεπτά έλλειψης βαρύτητας και μπόρεσαν να λυθούν από τις θέσεις τους, να αιωρηθούν μέσα στην κάψουλα και να απολαύσουν τη θέα προς τη γη.
Αστροναύτης Μπέζος: «Η καλύτερη μέρα!»-3

«Οι άνθρωποι που έχουν πάει πάνω, οι αστροναύτες, λένε ότι μπορούν να δουν πόσο εύθραυστη είναι η γη», είπε ο Μπέζος πριν από την πτήση.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News