Start Ups Πέμπτη 3/12/2020, 13:36
START UPS

Αmazon: Κίνηση-ματ και στo podcasting

Αmazon: Κίνηση-ματ και στo podcasting

Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της νεοφυούς εταιρείας Wondery βρίσκεται η Amazon.com σε μια κίνηση που εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική του αμερικανικού κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου να επεκταθεί και στις υπηρεσίες podcasting.

Όπως αναφέρει η «WSJ» σε αποκλειστικό της δημοσίευμα, οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών αποτιμούν την αξία της Wondery σε ποσό άνω των 300 εκατ. δολαρίων. Τον Ιούνιό του 2019, στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης της Wondery -μιας πολλά υποσχόμενης startup- η αξία της εταιρείας είχε αποτιμηθεί στα 100 εκατ. δολάρια.

Τα έσοδα της εταιρείας προβλέπεται να ξεπεράσουν φέτος τα 40 εκατ. δολάρια, με περίπου το 75% να προέρχεται από διαφήμιση και τα υπόλοιπα από αποκλειστικά δικαιώματα σε TV, σε συνδρομητικές υπηρεσίες όπως η Audible και Stitcher Premium, καθώς και από την ίδια την premium συνδρομητική υπηρεσία της Wondery, που έκανε πρεμιέρα το καλοκαίρι.

Η Wondery αποτελεί τον τελευταίο, ανεξάρτητο podcaster που έχει παραμείνει στην αγορά και φαίνεται πως αποτελεί την τελευταία ευκαιρία της Amazon ή άλλου κολοσσού μέσων μαζικής ενημέρωσης να επεκταθεί στο συγκεκριμένο τομέα. Μεταξύ των επενδυτών της Wondery συγκαταλεγονται εταιρείες venture capital, όπως οι Waverley Capital, Larer Hippeau Ventures, Greycroft Partners και Advancit Capital.

Η δραστηριότητα podcasting προσελκύει περισσότερους από 100 εκατ. ενεργούς ακροατές μηνιαίως, σύμφωνα με στοιχεία της Edison Research. Τα διαφημιστικά έσοδα από podcasts αυξήθηκαν 48% στις ΗΠΑ, φθάνοντας πέρυσι στα 708,1 εκατ. δολάρια και προβλέπεται έως το 2021 να υπερβούν το ένα δισ. δολάρια. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από «WSJ».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News