Start Ups Τρίτη 13/07/2021, 19:24
START UPS

ΗΠΑ: «Νικήτριες» οι startups στην άντληση κεφαλαίων το α΄ εξάμηνο 

ΗΠΑ: «Νικήτριες» οι startups στην άντληση κεφαλαίων το α΄ εξάμηνο 

Οι αμερικανικές startups ήταν εκείνες που συγκέντρωσαν τα περισσότερα κεφάλαια από τα Venture Capitals κατά τη διάρκεια του α΄ εξαμήνου του 2021. Σύμφωνα με τα στοιχεία της GlobalData, κορυφαίας εταιρείας δεδομένων και ανάλυσης, τα VCs συμμετείχαν σε 5.145 συμφωνίες χρηματοδότησης στη διάρκεια των πρώτων έξι μηνών του τρέχοντος έτους, με το συνολικό ποσό που αντλήθηκε από τις αμερικανικές startups να ανέρχεται στα 152,9 δισ. δολάρια. 

Το ποσό αυτό μεταφράζεται στο 40% της συνολικής αξίας των συμφωνιών σε παγκόσμιο επίπεδο και σχεδόν το ήμισυ του όγκου των συναλλαγών κατά το α΄ εξάμηνο, σύμφωνα πάντα με τα ίδια στοιχεία. 

Παρά τη μεγάλη αυτή συγκέντρωση κεφαλαίων, η δραστηριότητα παρουσίασε διακυμάνσεις, με την αξία των συναλλαγών να παρουσιάζει πτωτική τάση τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Μάιο. Ο όγκος των συμφωνιών υποχώρησε τον Φεβρουάριο προτού σημειώσει βελτίωση τον Μάρτιο, ωστόσο κατέγραψε ξανά πτώση τους επόμενους δύο διαδοχικούς μήνες. Ωστόσο, ο Ιούνιος αντέστρεψε την πτώση με τον όγκο και την αξία των συμφωνιών να καταγράφουν αύξηση κατά 7,6% και 24,7% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Ορισμένες από τις συμφωνίες που ανακοινώθηκαν κατά το α΄ εξάμηνο του 2021 στις ΗΠΑ περιελάμβαναν την άντληση κεφαλαίων ύψους 3,4 δισ. δολαρίων από τη Moderna, τη συγκέντρωση 2,4 δισ. δολαρίων από τη Robinhood και το γύρο χρηματοδότησης περί των 2 δισ. δολαρίων που από την GM Cruise.

Ο Aurojyoti Bose, επικεφαλής αναλυτής στη GlobalData, σημειώνει: «Το κλίμα στις ΗΠΑ φαίνεται να βελτιώνεται, με τον τελευταίο μήνα να δείχνει αύξηση της δραστηριότητας των συμφωνιών. Το τρέχον πρόγραμμα εμβολιασμού φαίνεται να ενισχύει την εμπιστοσύνη των επενδυτών».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Fundamentals, GlobalData

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News