Start Ups Κυριακή 6/06/2021, 14:58
START UPS

Για τις ΗΠΑ κατευθύνεται η ΙΡΟ της πιο πολύτιμης ευρωπαϊκής startup

Η ΙΡΟ είναι πιθανό να γίνει το επόμενο έτος ή το 2023.

Για τις ΗΠΑ κατευθύνεται η ΙΡΟ της πιο πολύτιμης ευρωπαϊκής startup

Πιθανόν τις ΗΠΑ αντί για το Ηνωμένο Βασίλειο θα επιλέξει η πιο πολύτιμη startup της Ευρώπης, η σουηδική fintech Klarna Bank, για να εισέλθει στις χρηματιστηριακές αγορές. 

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Sunday Times, ο διευθύνοντας σύμβουλος και συνιδρυτής Σεμπάστιαν Σιεματκόφσκι, είναι πιο πιθανό η «αγοράζεις τώρα πληρώνεις αργότερα» startup να επιλέξει την άλλη πλευρά του Ατλαντικού για να πραγματοποιήσει την Αρχική της Δημόσια Εγγραφή, καθώς ο fintech κλάδος αντιμετωπίζει ενδελεχή έλεγχο από τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Klarna αποτιμήθηκε στα 31 δισ. δολάρια μετά τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης τον περασμένο Μάρτιο και η ΙΡΟ είναι πιθανό να γίνει το επόμενο έτος ή το 2023.

«Η πλειοψηφία των επενδυτών μας θα έλεγαν ότι εκεί (στις ΗΠΑ) συνήθως γίνονται οι ΙΡΟs του κλάδου», ανέφερε σχετικά με την πιθανότητα να επιλέξει η εταιρεία τις ΗΠΑ. «Αν θα εξετάσουμε το Λονδίνο; Υπάρχουν ενδείξεις για το πώς σκέφτονται να αλλάξουν τους κανόνες που θα μπορούσαν να καταστήσουν το Λονδίνο πιο ελκυστικό; Απολύτως».

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Ρίσι Σουνάκ προσπαθεί να προσελκύσει εταιρείες fintech μετά το Brexit. Η Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς, έχει δηλώσει ότι είναι επείγουσα ανάγκη να ρυθμιστεί ο τομέας της Klarna, όπου οι χρήστες μπορούν να δανειστούν χρήματα προκειμένου να πληρώσουν για συναλλαγές με δόσεις. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της σουηδικής startup έχει δηλώσει ότι η απόφαση για την ΙΡΟ θα εξαρτηθεί από τους κανονισμούς της βρετανικής κυβέρνησης για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μετά το Brexit.

Ο Σιεματκόφσκι αρνήθηκε ότι αφήνει την επιλογή για εγγραφή στο Λονδίνο ανοιχτή, ως μοχλό πίεσης στη βρετανική κυβέρνηση για να χαλαρώσει τους κανονισμούς, όπως αναφέρουν οι Sunday Times.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News