Start Ups Πέμπτη 27/05/2021, 15:41
BLOCKCHAIN

Η startup με πρεσβευτές τους Λουίς Φίγκο και Ρικάρντο Κουαρέσμα

Το όραμα της startup είναι να προωθήσει το ποδόσφαιρο

Η startup με πρεσβευτές τους Λουίς Φίγκο και Ρικάρντο Κουαρέσμα

Το μέλλον των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών συνήθως μετά το τέλος της καριέρας τους είναι προδιαγεγραμμένο. Η πλειονότητά τους είτε θα ακολουθήσει την καριέρα του προπονητή, είτε θα γίνουν τεχνικοί διευθυντές σε ομάδες ή τέλος πάντων θα αναζητήσουν μια επαγγελματική ενασχόληση που θα σχετίζεται με αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα: το ποδόσφαιρο. Για δύο πρώην Πορτογάλους διεθνείς αστέρες, τους Λουίς Φίγκο και Ρικάρντο Κουαρέσμα, η συνθήκη αυτή δεν διαφέρει, καθώς η αγάπη τους για το άθλημα παραμένει η ίδια. Ωστόσο, η προσέγγισή τους ενδεχομένως να εκπλήξει πολύ κόσμο.

Αντί να παραμείνουν εντός των γηπέδων, οι δύο παίκτες εισέρχονται στον χώρο του blockchain, ως οι νέοι πρεσβευτές της dotmoovs. Η εν λόγω startup διοργανώνει τουρνουά ποδοσφαίρου freestyle (όπως και για άλλα αθλήματα) για παίκτες κάθε ηλικίας, φύλου και φυλής. Το έπαθλο για τον νικητή του τουρνουά ένας εναντίον ενός είναι τα tokens MOOV της startup, ή tokens που δεν βρίσκονται πουθενά αλλού.

Η καινοτομία της startup είναι ότι τα τουρνουά ή ακόμη και μια μονομαχία μεταξύ χρηστών, γίνονται μέσω της εφαρμογής της, όπου οι μετέχοντες καταγράφουν σε βίντεο τις δεξιότητες που πραγματοποιούν με τη μπάλα ποδοσφαίρου, η εφαρμογή βαθμολογεί τις δεξιότητες αυτές και στη συνέχεια αναδεικνύεται ο νικητής που έχει την υψηλότερη βαθμολογία. 

Δείτε το παρακάτω βίντεο: 

Για τον Λουίς Φίγκο, το όραμα της dotmoovs (να προωθήσει το ποδόσφαιρο) είναι σχεδόν όμοιο με αυτό του Ιδρύματος Luis Figo, το οποίο στηρίζει και αναπτύσσει διάφορες ενέργειες που καλύπτουν τον αθλητισμό, την κοινωνική δράση, την υγεία και την εκπαίδευση. 

Η dotmoovs προσφέρει τους διαγωνισμούς εντός της εφαρμογής της σε όλο τον κόσμο και η συνεργασία με αστέρες του ποδοσφαίρου με παρόμοιο όραμα με το δικό της, είναι απαραίτητη. 

«Δεδομένου ότι λανσάρουμε το Football Freestyle ως το πρώτο άθλημα εντός μιας πλατφόρμας, ήταν σαφές ότι έπρεπε να έχουμε τουλάχιστον κάποιο θρύλο του ποδοσφαίρου μαζί μας. Ο Λουίς Φίγκο ήταν ένας Galactico (η ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης με αστέρες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου στις αρχές του αιώνα), ο πρώτος πραγματικά παγκοσμίου φήμης ποδοσφαιρικός σούπερ σταρ της γενιάς μας, οπότε έπρεπε να του παρουσιάσουμε την ιδέα μας. Λίγες εβδομάδες αργότερα πετούσαμε στη Μαδρίτη για να συναντηθούμε μαζί του και να κάνουμε κάποια γυρίσματα», δήλωσε ο επικεφαλής ανάπτυξης της dotmoovs, Ρικάρντο Μαρτίνς Κόστα.

moneyreview.gr με πληροφοριές από newbtc

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News