Start Ups Τρίτη 25/05/2021, 15:51
START UPS

Γιατί Timberlake και Portman επενδύουν σε… φάρμες

Τρόφιμα και λαχανικά σε εσωτερικούς χώρους

Γιατί Timberlake και Portman επενδύουν σε… φάρμες

Στα 2,3 δισ. δολάρια έχει εκτιναχθεί η συνολική αξία της Bowery Farming, μίας καινοτόμας αμερικανικής αγροτικής εταιρείας, η οποία καλλιεργεί τρόφιμα και λαχανικά σε εσωτερικούς χώρους.

Η συγκεκριμένη τάση, άλλωστε, αποκτά ολοένα και περισσότερους υπέρμαχους, καθώς θεωρείται περιβαλλοντικά ωφέλιμη, μειώνοντας δραματικά τις ανάγκες για νερό και αγροτικές εκτάσεις.

Κατά τον τρίτο και τελευταίο κύκλο χρηματοδότησης, η αμερικανική εταιρεία συγκέντρωσε 300 εκατ. δολάρια, προσελκύοντας το ενδιαφέρον αρκετών διασημοτήτων, όπως του τραγουδιστή Justin Timberlake και της ηθοποιού Natalie Portman.

Χρήματα στην πολλά υποσχόμενη Bowery έχουν βάλει, επίσης, η Fidelity Management, η Alphabet της Google, η General Catalyst, καθώς και η Temasek.

Η νεοϋορκέζικη εταιρεία έχει καταφέρει να διεισδύσει δυναμικά στην αμερικανική αγορά τροφίμων, διαθέτοντας 13 είδη λαχανικών σε 950 σημεία πώλησης, όπως οι αλυσίδες Safeway, Walmart και Whole Foods Market. Την ίδια ώρα, οι ηλεκτρονικές πωλήσεις έχουν τετραπλασιαστεί σε διάστημα μόλις 1,5 έτους.

Η καινοτόμα εταιρεία χρησιμοποιεί μεθόδους «κάθετης» καλλιέργειας, εξοικονομώντας σημαντικές ποσότητες νερού και σημαντικές εκτάσεις γης. Επειδή δε, η καλλιέργεια γίνεται σε εσωτερικούς χώρους, για την ανάπτυξη των φυτών χρησιμοποιείται ειδικός φωτισμός LED.

Γιατί Timberlake και Portman επενδύουν σε… φάρμες-1
Φωτ. Bowery Farming

Σύμφωνα με τον Irving Fain, ιδρυτή της Bowery, τα χρήματα που έχουν αντληθεί, θα αξιοποιηθούν για τη λειτουργία περισσότερων χώρων καλλιέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της σχετικής τεχνολογίας.

Οι φάρμες της εταιρείας συνήθως βρίσκονται κοντά σε μεγάλες πόλεις, προκειμένου το κόστος μεταφοράς να είναι όσο το δυνατόν μειωμένο. Παράλληλα, αποφεύγεται η χρήση οποιουδήποτε φυτοφάρμακου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News