Start Ups Τρίτη 18/05/2021, 16:21
START UPS

Seeq: Χρηματοδότηση ύψους 50 εκατ. δολαρίων από την Insight Partners

Οι λύσεις της Seeq είναι διαθέσιμες μέσω ενός παγκόσμιου δικτύου συνεργατών

Seeq: Χρηματοδότηση ύψους 50 εκατ. δολαρίων από την Insight Partners

Χρηματοδότηση ύψους 50 εκατ. δολαρίων από την εταιρεία επιχειρηματικού κεφαλαίου και ιδιωτικών επενδύσεων Insight Partners, εξασφάλισε η Seeq Corporation, κορυφαία startup προηγμένου λογισμικού ανάλυσης δεδομένων για εφαρμογές Internet of Things (IΙoT) που απευθύνονται στον μεταποιητικό και βιομηχανικό κλάδο, στο πλαίσιο του τρίτου γύρου χρηματοδότησης. Στον τρίτο αυτό γύρο συμμετείχαν εκ νέου και εταιρείες που έχουν επενδύσει στη Seeq και στο παρελθόν, όπως οι Saudi Aramco Energy Ventures, Altira Group, Chevron Technology Ventures, Cisco Investments και Second Avenue Partners. Η ολοκλήρωση του τρίτου γύρου ανεβάζει το συνολικό κεφάλαιο που έχει συγκεντρώσει μέσω χρηματοδοτήσεων η Seeq από τη μέρα της ίδρυσής της, στα 115 εκατ. δολάρια.

Η Seeq επιτρέπει στους μηχανικούς και τους επιστήμονες που εργάζονται σε περιβάλλοντα process manufacturing τη δυνατότητα γρήγορης ανάλυσης, πρόβλεψης, συντονισμού και διαμοιρασμού της πληροφόρησης με στόχο τη βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας και των επιχειρηματικών επιδόσεων γενικότερα. Στους πελάτες της Seeq συγκαταλέγονται εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του πετρελαίου και τους φυσικού αερίου, της φαρμακοβιομηχανίας, της παραγωγής χημικών προϊόντων, της ενέργειας, της εξόρυξης μεταλλευμάτων, των τροφίμων, αλλά και σε άλλους κλάδους του μεταποιητικού τομέα. Η χρηματοδότηση θα επιταχύνει την επέκταση της Seeq, δίνοντας ώθηση στην ανάπτυξη, τις πωλήσεις και την εμπορία των προϊόντων της και θα βοηθήσει την εταιρεία να ισχυροποιήσει την παρουσία της στις διεθνείς αγορές.

«Είμαστε ευτυχείς που τις προσπάθειες αυτού του τρίτου γύρου χρηματοδότησης επισφραγίζει η εξασφάλιση υποστήριξης από την Insight Partners, η οποία θα επιτρέψει στην εταιρεία μας να αναπτυχθεί περαιτέρω και διευκολύνει τις επιχειρήσεις του μεταποιητικού τομέα να λαμβάνουν γρήγορα, τις βέλτιστες αποφάσεις βασισμένες σε δεδομένα», δήλωσε ο Στιβ Σλίουα, CEO και συνιδρυτής της Seeq. «Αξιοποιώντας τα big data, τη μηχανική μάθηση (machine learning) και τις καινοτομίες στην επιστήμη των υπολογιστών, η Seeq αλλάζει τα δεδομένα στην πληροφόρηση που βασίζεται στη χρήση λογισμικού».

«Η Seeq έχει εδραιώσει τη θέση της ως η ηγέτιδα επιχείρηση στον τομέα του process manufacturing και των εφαρμογών ανάλυσης δεδομένων IIoT, και πιστεύουμε ότι θα εξακολουθήσει να δρα ως φορέας μετασχηματισμού του τρόπου εύρεσης/διαμοιρασμού των δεδομένων και θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να μειώσουν τον χρόνο λήψης των αποφάσεων», δήλωσε ο Ματ Κόραν, αντιπρόεδρος της Insight Partners. «Η μέχρι τώρα ανάπτυξη που έχει σημειώσει η εταιρεία είναι εντυπωσιακή, και είμαστε ευτυχείς που μέσω της επικείμενης συνεργασίας μας θα μπορέσουμε να συμβάλλουμε στην πραγμάτωση του οράματος της Seeq, για μια νέα γενιά εργαλείων ανάλυσης δεδομένων που βασίζονται στη μηχανική μάθηση».

Η Seeq παρέχει μια ολοκληρωμένη σειρά εφαρμογών ανάλυσης και διαμοιρασμού δεδομένων για μοντέλα παραγωγής process manufacturing. Μερικά παραδείγματα: Workbench για προχωρημένη ανάλυση δεδομένων που παρέχει ευκολία στη χρήση, Organizer για δημοσίευση αναφορών (reports) και πινάκων, Data Lab για πρόσβαση σε βιβλιοθήκες Python, και Cortex για IT governance, σύνδεσης δεδομένων και υπολογιστικές λειτουργίες.

Seeq: Χρηματοδότηση ύψους 50 εκατ. δολαρίων από την Insight Partners-1

Η Seeq κατέλαβε τη 261η θέση στη λίστα με τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες για το 2020 του περιοδικού Inc. Magazine, την 76η θέση στην κατάταξη Technology Fast 500™ της Deloitte, ενώ απέσπασε το βραβείο Red Herring Top 100 για τη Βόρεια Αμερική.

Η γρήγορη ανάπτυξη της Seeq τροφοδοτείται εν μέρει από τις συνεργασίες της και τη δέσμευσή της για την ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων που βασίζονται σε εφαρμογές cloud. Τα προϊόντα της Seeq είναι διαθέσιμα στο AWS Marketplace, ενώ η εταιρεία συμμετέχει στο πρόγραμμα AWS Industrial Competency Program. Επιπλέον, η Seeq διαθέτει τα προϊόντα της μέσω του Azure Marketplace από το 2019. Πρόσφατα προκρίθηκε στον τελικό γύρο της διοργάνωσης Microsoft Energy Partner of the Year.

Εκτός από τις συνεργασίες cloud, η Seeq συνεργάζεται και με ένα εκτεταμένο σύνολο προμηθευτών λύσεων αποθήκευσης δεδομένων αυτοματισμού, για εγκατάσταση «on premise», συμπεριλαμβανομένων των OSIsoft, Siemens, GE, Honeywell, Emerson, AVEVA, AspenTech, Yokogawa και άλλες.

Οι λύσεις της Seeq είναι διαθέσιμες μέσω ενός παγκόσμιου δικτύου συνεργατών (System Integrators), το οποίο παρέχει εκπαίδευση και υποστήριξη μεταπώλησης σε περισσότερες από 25 χώρες, πλέον του δικτύου άμεσων πωλήσεων στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.

Συγκεκριμένα για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, ο συνεργάτης της Seeq είναι η εταιρεία INTEC S.A. με έδρα την Κηφισιά. Περισσότερες πληροφορίες στο email [email protected] ή / και στο τηλ. +30 210 6234782.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News