Start Ups Παρασκευή 14/05/2021, 14:19
ΕΠΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το νέο φωτογραφικό app – χρονομηχανή

Το νέο φωτογραφικό app – χρονομηχανή

Το χθες στο σήμερα και στις κινητές συσκευές καταφέρνει να φέρει μια startup από το Λος Άντζελες, με εμβληματικά σημεία και τοποθεσίες της πόλης που φιλοξενεί το Χόλιγουντ όπως ήταν στο παρελθόν, προσαρμοσμένα στο παρόν.

Η ReplayAR με τη χρήση της επαυξημένης πραγματικότητας (AR, εξού και τα δύο αρχικά στην ονομασία της), δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη της εφαρμογής της, να φωτογραφίζει χαρακτηριστικά σημεία της πόλης και να φέρνει στο προσκήνιο χαρακτηριστικές φωτογραφίες των σημείων αυτών από το παρελθόν. 

Έτσι μπορεί κάποιος να βρεθεί έξω από τα γραφεία της δισκογραφικής εταιρείας Capitol και να δει πώς ήταν το χαρακτηριστικό στρογγυλό κτίριό της πριν από κάποιες δεκαετίες, ή αντίστοιχα έξω από το κατάστημα Tower Records, μέσα στο κάδρο της δικής του φωτογραφίας. 

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο για το Λος Άντζελες παρακάτω:

Η εφαρμογή «παγώνει» τον χρόνο και μετατρέπει τις ψηφιακές φωτογραφίες σε χρονικές αναβιώσεις με τη βοήθεια της επαυξημένης τεχνολογίας, ενώ στη συνέχεια ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να μοιράζεται τις φωτογραφίες τους, ή ακόμη και βίντεο που έχει δημιουργήσει μέσω των social media.

«Η Κρυφή Ιστορία του Λος Άντζελες», αποτελεί το τελευταίο μέρος της σειράς «AR Time Capsule» της ReplayAR, μιας σειράς που επί της ουσίας αποκαλύπτει την σύγχρονη ιστορία κάποιων περιοχών, όπως της Σάντα Μπάρμπαρα, ενώ υπάρχει και ένα «επεισόδιο» που αφορά το τραγικό περιστατικό της 11ης Σεπτεμβρίου με τους δίδυμους πύργους. 

«Θέλουμε να χτίσουμε μια κοινότητα με ταξιδιώτες του χρόνου, οι οποίοι θα εξερευνούν, θα δημιουργούν και θα επικοινωνούν μεταξύ μέσω της εφαρμογής, σαν ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης με επαυξημένη πραγματικότητα», αναφέρει ο συνιδρυτής της startup Μπράντον Μάρτιν. 

Ο Μάρτιν ωστόσο πηγαίνει ένα βήμα παρά πέρα, προσδοκώντας η εφαρμογή να λειτουργήσει ως κίνητρο, προκειμένου οι χρήστες να αφήσουν την οθόνη του υπολογιστή τους ή της κινητής τους συσκευής για να εξερευνήσουν τον πραγματικό κόσμο, να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους και να κάνουν αυθεντικές διά ζώσης σχέσεις. 

«Έχοντας τη δυνατότητα να βλέπουμε εικόνες τοπίων μέσα από το ιστορικό τους πλαίσιο, η επαυξημένη πραγματικότητα μπορεί να αποκαλύψει αλήθειες για το ποιοι είμαστε, από που προερχόμαστε και πού κατευθυνόμαστε». 

Επί του παρόντος η εφαρμογή της ReplayAR είναι διαθέσιμη δωρεάν για λειτουργικό iOS και Android, ενώ βίντεο από τη σειρά «AR Time Capsule» υπάρχουν στο κανάλι της εταιρείας στο YouTube.

moneyreview.gr με πληροφορίες από prnewswire 
 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News