Start Ups Πέμπτη 13/05/2021, 14:55
START UPS

eBay: Πρόγραμμα χρηματοδότησης των startups στη Βρετανία

Οι μικρές επιχειρήσεις αποτελούν το 99% όλων των επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου

eBay: Πρόγραμμα χρηματοδότησης των startups στη Βρετανία

Ένα νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης προκειμένου βοηθήσει τις βρετανικές μικρομεσαίαες επιχειρήσεις να ορθοποδήσουν από την κρίση του κορωνοϊού, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη το παράρτημα του eBay στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς οι startups σε ολόκληρη τη χώρα αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα αναφορικά με τις ταμειακές τους ροές. 

Το Capital for eBay Business Sellers (CEBS) θα προσφέρει χρηματοδοτικά προϊόντα για την στήριξη των 300.000 ΜμΕ που απευθύνονται μέσω της πλατφόρμας του eBay, σε 29 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς καταναλωτές.

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε μαζί με τη δημοσιοποίηση μια νέας έρευνας που διεξήγαγε το eBay και η οποία διαπίστωσε ότι το ένα τρίτο των 5,9 εκατομμυρίων ΜμΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να βρεθούν σε δυσάρεστη θέση σε διάστημα λιγότερο του μηνός, εξαιτίας της αδυναμίας τους να αποκτήσουν πρόσβαση στη χρηματοδότηση.

Παράλληλα σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, στο 40% των ΜμΕ δεν χορηγήθηκε δάνειο από τις τράπεζες, στη μία από τις τρεις δεν εγκρίθηκε κρατικό δάνειο, ενώ περί του 44% δηλώνουν ότι δεν απέκτησαν καμία πρόσβαση σε οποιοδήποτε σχέδιο στήριξης για τον κορωνοϊό, κατά τον τελευταίο χρόνο.  

Όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής στο eBay Βρετανίας Μάρεϊ Λαμπέλ, το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα προστατεύσει τις θέσεις εργασίας και θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να επαν-επενδύσουν.

«Οι μικρές επιχειρήσεις αποτελούν το 99% όλων των επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου, ωστόσο έχουν αποκλειστεί οικονομικά από τις παραδοσιακές τράπεζες, ενώ δεν συμπεριλήφθηκαν και στα προγράμματα στήριξης. Κάτι που οδήγησε σε μια σοβαρή υπο-επένδυση, αφήνοντας πολλές επιχειρήσεις σε κίνδυνο, ενώ άλλες δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους».

Το YouLend είναι η πρώτη από τις τρεις πλατφόρμες χρηματοδότησης που ανακοινώθηκαν χθες ως μέρος του σχεδίου χρηματοδότησης CEBS, δίνοντας στους πωλητές επιχειρήσεων eBay πρόσβαση σε χρηματοδότηση που μπορεί να κυμανθεί από 500 έως 1 εκατ. λίρες, μια χρηματοδότηση η οποία θα αποπληρώνεται από τις πωλήσεις τους. Τα άλλα δύο χρηματοδοτικά εργαλεία, πρόκειται να ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Σχολιάζοντας το πρόγραμμα CEBS, ο Σταν Γουίκες, ιδρυτής του eBay SW Trading, δήλωσε: «Η μεγαλύτερη πρόσβαση στη χρηματοδότηση θα μας βοηθήσει να αναπτυχθούμε και να ανακάμψουμε μετά από μια δύσκολη χρονιά για τόσες πολλές μικρές επιχειρήσεις».

moneyreview.gr με πληροφορίες από City A.M.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News