Start Ups Τρίτη 27/04/2021, 15:24
START UPS

Forbes: Μια ελληνική εταιρεία ανάμεσα στις πιο υποσχόμενες της τεχνητής νοημοσύνης

Xρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να προβλέψει τις πιθανότητες επιτυχίας μίας κλινικής έρευνας

Forbes: Μια ελληνική εταιρεία ανάμεσα στις πιο υποσχόμενες της τεχνητής νοημοσύνης

Η Intelligencia, μία startup με ελληνικό «αίμα» και γραφεία στη Νέα Υόρκη και την Αθήνα, συγκαταλέγεται σύμφωνα με το Forbes ανάμεσα στις 50 πιο υποσχόμενες αμερικανικές εταιρείες στο χώρο της τεχνητής νοημοσύνης.

Με ιδρυτές τον Δημήτριο Σκάλτσα και τον Βαγγέλη Βεργέτη, και κεντρικά γραφεία στη Νέα Υόρκη, η Intelligencia συνεργάζεται με φαρμακευτικές εταιρείες για να τους παρέχει λογισμικό το οποίο στοχεύει να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο αποτυχίας στην ανάπτυξη φαρμάκων και τις κλινικές έρευνες.

Η startup χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να προβλέψει τις πιθανότητες επιτυχίας μίας κλινικής έρευνας και επίσης παρέχει στοιχεία για το πώς μπορεί να βελτιωθεί η έρευνα ή για άλλους τομείς στους οποίους θα έπρεπε να εστιάσει.

Μάλιστα, ο Βαγγέλης Βεργέτης συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη που είχε το Δεκέμβριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με στελέχη κορυφαίων φαρμακευτικών εταιρειών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή παγκοσμίως στην αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως ο Άλμπερτ Μπουρλά της Pfizer, ο Noubar Afeyan της Moderna, ο Μενέλαος Πάγκαλος της AstraZeneca, o Μισέλ Βουνάτσος της Biogen και ο Τζορτζ Γιανκόπουλος της Regeneron.

«Είναι ισχυρή μας πεποίθηση ότι η βιοτεχνολογία πρέπει να πιάσει τη μπάλα του μπέιζμπολ, καθώς η δική της στιγμή ‘Moneyball’ είναι εδώ», είπε στο Forbes ο Β. Βεργέτης, αναφερόμενος στην ταινία του 2011, όπου μία μικρή ομάδα του μπέιζμπολ χρησιμοποιεί υπολογιστικά μοντέλα για να ξεπεράσει όλες τις προσδοκίες.

Σύμφωνα με το Forbes, η Intelligencia έχει αντλήσει χρηματοδότηση 10 εκατ. δολαρίων.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News