Start Ups Τρίτη 20/04/2021, 20:48
START UPS

Hawkeye 360: Η startup που εντοπίζει τους θαλάσσιους πειρατές 

Hawkeye 360: Η startup που εντοπίζει τους θαλάσσιους πειρατές 

Στους ανοιχτούς ωκεανούς, η αναγνώριση των πλεούμενων αρκετές φορές είναι δύσκολη. Οι κυβερνήσεις και οι ασφαλιστικές εταιρείες χρησιμοποιούν το Αυτόματο Σύστημα Αναγνώρισης (AIS) για τον εντοπισμό των πλοίων, εντούτοις οι κακοί «παράγοντες» μπορούν εύκολα να κρυφτούν. Εάν ένα πλοίο έχει απενεργοποιήσει τους φάρους AIS, υπάρχει πιθανότητα να εμπλέκεται σε λαθρεμπόριο, πειρατεία, παράνομη αλιεία ή ακόμη και ανθρώπινη εμπορία. 

Την αντιμετώπιση αυτού προβλήματος επιχειρεί να επιτύχει η Hawkeye 360, μια startup ανάλυσης δεδομένων, η οποία χαρτογραφεί τις ραδιοσυχνότητες (RF ) από το διάστημα. Η startup με έδρα στο Χέρντον της Βιρτζίνια που ιδρύθηκε πριν από έξι χρόνια, διαχειρίζεται έναν αστερισμό εμπορικών δορυφόρων για την ανίχνευση, τον χαρακτηρισμό και τον εντοπισμό ενός ευρέος φάσματος ραδιοσυχνοτήτων. Χρησιμοποιεί τα θαλάσσια σήματα των RF για να προσδιορίσει τα χαρακτηριστικά και τη συμπεριφορά των πλοίων, αξιολογώντας για παράδειγμα τα ιστορικά δεδομένα των πλοίων και τις γνωστές τους αλληλεπιδράσεις. 

Με τα δεδομένα της από τις ραδιοσυχνότητες, η Hawkeye 360 υποστηρίζει ότι μπορεί να προβλέψει εάν ένα συγκεκριμένο σκάφος είναι πιθανό να ασκήσει παρόμοια δραστηριότητα με τα σκάφη στα οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις -πληροφορίες που είναι πολύτιμες για την εμπορική θαλάσσια δραστηριότητα, τις επιχειρήσεις εθνικής ασφάλειας, της προστασία του περιβάλλοντος και σε άλλες περιπτώσεις. Η εταιρεία ανέπτυξε αυτές τις δυνατότητες χρησιμοποιώντας το «SageMaker Autopilot» της Amazon Web Services, μια πλήρης διαχειριζόμενη υπηρεσία για την κατασκευή, εκπαίδευση και ανάπτυξη μοντέλων μηχανικής μάθησης (ML).

Χρησιμοποιώντας το Autopilot, η Hawkeye 360 μπορεί να αναπτύξει μοντέλα ML δύο φορές πιο γρήγορα από ό, τι στο παρελθόν, ενώ στα σχέδια της είναι η ενσωμάτωση προσαρμοσμένων μοντέλων ML σε μια ποικιλία προϊόντων.

«Τα σήματα των ραδιοσυχνοτήτων μπορούν να παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητα των εμπορικών σκαφών σε ολόκληρο τον κόσμο, ακόμα και όταν οι κακοί παράγοντες προσπαθούν να αποκρύψουν την θέση τους», δηλώνει ο αντιπρόεδρος της HawkEye 360, Τιμ Πάβλικ. «Με αυτές τις δυνατότητες που υποστηρίζονται από τη μηχανική μάθηση, θα δώσουμε τη δυνατότητα στους πελάτες μας να διασχίζουν τη θάλασσα λαμβάνοντας πιο έγκαιρες και κρίσιμες πληροφορίες από τα θαλάσσια δεδομένα των RF, με σκοπό τη βελτίωση των δρομολογίων και την πρόληψη των παράνομων δραστηριοτήτων».

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News