Start Ups Δευτέρα 19/04/2021, 17:01
START UPS

General Motors: Ανεβαίνει στο «άρμα» των επαναφορτιζόμενων μπαταριών 

General Motors: Ανεβαίνει στο «άρμα» των επαναφορτιζόμενων μπαταριών 

Στον τελευταία γύρο χρηματοδότησης ύψους 139 εκατ. δολαρίων της SES πρωτοστάτησε η General Motors, σε έναν γύρο στον οποίο συμμετείχαν επίσης οι προϋπάρχοντες επενδυτές SK, Temasek, Applied Ventures, Shanghai Auto και Vertex.

Η SES είναι μια startup που ηγείται στην ανάπτυξη και κατασκευή μπαταριών νικελίου υβριδίου μετάλλων (Li-Metal) για οχήματα και άλλες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και των ηλεκτρικών οχημάτων κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOLs). Η SES είναι ένας ολοκληρωμένος κατασκευαστής μπαταριών Li-Metal με ισχυρές στα υλικά, τις κυψέλες, την ασφάλεια και την ανακύκλωση με αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης. Οι κεντρικές της εγκαταστάσεις βρίσκονται στη Σιγκαπούρη, ενώ διαθέτει παραρτήματα στη Βοστόνη, στη Σαγκάη και στη Σεούλ.

Η General Motors με την επένδυσή της στην εν λόγω startup, γίνεται η τελευταία μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία που συνάπτει συμφωνία με εταιρεία κατασκευής μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα, καθώς η μία μετά την άλλη αυτοκινητοβιομηχανία, έχουν στρέφουν τις δραστηριότητές τους στην ηλεκτροκίνηση. 

Αντίστοιχες συνεργασίες έχουν ανακοινώσει η Volkswagen με την QuantumScape, ενώ η Ford έχει επενδύσει στη SolidPower (όπως και οι Hyundai και BMW). 

«Έχουμε ξεπεράσει το στάδιο της έρευνας και της ανάπτυξης», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της SES, Χου Κισάο. «Ο κύριος σκοπός αυτού του γύρου, είναι πρώτον η βελτίωση του βασικού υλικού του ηλεκτρολύτη λιθίου μετάλλου στην άνοδο και στην κάθοδο και δεύτερον να βελτιώσουμε την κλίμακα των τωρινών κυψελών, από το μέγεθος της μπαταρίας των iPhones, σε αυτό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα αυτοκίνητα». 

Υπάρχει όμως και ένα τρίτο στοιχείο το οποίο επιθυμεί να επικεντρωθεί η startup, που είναι η ενίσχυση των δυνατοτήτων της να καταγράφει και να διαχειρίζεται την απόδοση των κυψελών με τους αλγόριθμούς της. «Είναι κάτι για το οποίο εμείς και οι ΟΕΜ (κατασκευαστές του αρχικού εξοπλισμού) εταίροι μας, ενδιαφερόμαστε». 

moneyreview.gr με πληροφορίες από prnewswire, techcrunch 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News