Start Ups Τετάρτη 2/12/2020, 10:59
START UPS

Αυτές είναι οι start ups που κέρδισαν τα περισσότερα στον καιρό του κορωνοϊού

Αυτές είναι οι start ups που κέρδισαν τα περισσότερα στον καιρό του κορωνοϊού

Ήταν στις αρχές του 2010 όταν τα αδέρφια Πάτρικ και Τζον Κόλισον, από την Ιρλανδία, δημιούργησαν την εταιρεία που σήμερα είναι γνωστή ως Stripe. Την εποχή εκείνη, ο Πάτρικ αναλάμβανε διάφορα τεχνολογικά projects, όμως διαπίστωσε ότι ήταν πολύ δύσκολο για τις εταιρείες που συνεργάζονταν μαζί του να τον πληρώσουν μέσω του ίντερνετ. «Θυμάμαι να λέω στον Πάτρικ: ‘Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι; Ίσως πρέπει να το προσπαθήσουμε;’», θα έλεγε αργότερα ο Τζον για το επιχειρηματικό εγχείρημα που του έδωσε τον τίτλο του νεότερου αυτοδημιούργητου δισεκατομμυριούχου στον κόσμο. Σήμερα, η Stripe είναι η start up που είδε την αξία της να εκτοξεύεται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, στον καιρό της πανδημίας.

Τα στοιχεία της Pitchbook με τις τεχνολογικές εταιρείες που εμφάνισαν τη μεγαλύτερη αύξηση στην αποτίμησή τους από τις αρχές του 2020, δείχνουν την Stripe στην πρώτη θέση της λίστας, αφού η αξία της αυξήθηκε από τα 22,5 δισ. δολάρια στα 36 δισ. δολάρια.

Ασφαλώς, το 2020 και η εποχή του κορωνοϊού ευνόησαν και άλλα ονόματα που έχουν σχέση με το fintech και τις business του lockdown. Η SpaceX, η εταιρεία του Ίλον Μασκ που ασχολείται με το διάστημα,  ανέβηκε από τα 35,8 δισ. δολάρια στα 46 δισ.  δολάρια, η online τράπεζα Chime ενισχύθηκε στα 14,5 δισ. δολάρια, οι εταιρείες παραδόσεων Instacart και Doordash στα 17,7 δισ. δολάρια και στα 16 δισ. δολάρια αντίστοιχα και η online πλατφόρμα χρηματιστηριακών συναλλαγών Robinhood είδε την κεφαλαιοποίησή της να ανέρχεται στα 11,7 δισ. δολάρια.

Αυτές είναι οι start ups που κέρδισαν τα περισσότερα στον καιρό του κορωνοϊού-1

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News