Start Ups Κυριακή 11/04/2021, 21:44
START UPS

Ποια είναι η Better.com που επένδυσε 500 εκατ. δολάρια η SoftBank

Ποια είναι η Better.com που επένδυσε 500 εκατ. δολάρια η SoftBank

Στη startup Better.com, μια ιστοσελίδα παροχής ενυπόθηκων δανείων, επένδυσε ο ιαπωνικός όμιλος SoftBank και μάλιστα η αξία της επένδυσης άγγιξε τα 500 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, φέρνοντας την αποτίμηση της Better.com σχεδόν στα 6 δισ. δολάρια.

Με την επένδυση αυτή η αξία της εταιρείας αυξήθηκε κατά 50%, από τα 4 διs. δολάρια που ήταν η αποτίμησή της μετά τον προηγούμενο γύρο χρηματοδότησης D τον περασμένο Νοέμβριο, από έναν γύρο από τον οποίο η startup άντλησε 200 εκατ. δολάρια.

Η αμερικανική εταιρεία χορήγησε δάνεια συνολικής αξίας 25 δισ. δολαρίων πέρυσι και 14 δισ. δολάρια κατά το α΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Η αγορά των οικιακών ακινήτων έχει πάρει «τα πάνω της» στις ΗΠΑ εν μέσω της πανδημίας και η μία μετά την άλλη οι μεσιτικές εταιρείες καταρτίζουν σχέδια για να εισσχθούν στο χρηματιστήριο, με τη Rocket να έχει προγραμματίσει τη Αρχική της Δημόσια Εγγραφή τον Αύγουστο και θα ακολουθήσει η United Wholesale Mortgage μέσω συγχώνευσης με SPAC.

Από τον άλλη ο ιθύνων νους του ομίλου SoftBank, Σον Μασαγιόσι, θέλει να επενδύει σε ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες πριν από την IPO τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Better.com Βίσαλ Γκαργκ θα διατηρήσει τις μετοχές του ως μέρος της συμφωνίας και η SoftBank συμφώνησε να παραχωρήσει όλα τα δικαιώματα ψήφου της στην Garg, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η Better.com σχεδιάζει επίσης τη δική της ΙΡΟ, αν και δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα σχέδια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από WSJ, benzinga.com

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News