Start Ups Παρασκευή 27/11/2020, 13:11
START UPS

Marathon Venture Capital: Θα επενδύσει άλλα 40 εκατ. ευρώ σε start ups

Marathon Venture Capital: Θα επενδύσει άλλα 40 εκατ. ευρώ σε start ups

Τη δημιουργία του δεύτερου fund της, του Marathon Fund II, ανακοίνωσε η Marathon Venture Capital, η οποία τα τελευταία τρία χρόνια έχει επενδύσει σε 10 start ups. Για την έναρξη του νέου fund, η Marathon  άντλησε 40 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, επιχειρήσεις, επενδυτικές εταιρείες και επιχειρηματίες από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Το Marathon Fund II έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία αναζήτησης των start ups στις οποίες θα επενδύσει, εφαρμόζοντας την ίδια στρατηγική με το πρώτο fund. Δηλαδή, στόχος είναι να κάνει επενδύσεις 1-1,5 εκατ. ευρώ, παίρνοντας ως αντάλλαγμα το 15-20% των εταιρειών που επιλέγει.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στις start ups στις οποίες επένδυσε το πρώτο fund της Marathon είναι η  Netdata (η οποία πέρυσι άντλησε χρηματοδότηση 17 εκατ. δολαρίων από εταιρείες με επικεφαλής την Bain Capital), η Lenses, η Hack The Box, η Learnworlds, η Causaly και άλλες. Όπως αναφέρει η Marathon, οι περισσότερες από τις εταιρείες της έχουν αντλήσει χρηματοδότηση Series A, με αποτέλεσμα το χαρτοφυλάκιό της να έχει αυξήσει το συνολικό επενδεδυμένο ποσό κατά 4 φορές και να εμφανίζει σήμερα συνολική αξία 350 εκατ. δολαρίων.

Ο partner της Marathon Venture Capital, Γιώργος Τζιραλής, που μαζί με τον Πάνο Παπαδόπουλο αποτελούν βασικούς «παίκτες» της ελληνικής start up σκηνής, εκτιμά ότι η ελληνική αγορά ωριμάζει. «Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την ελληνική τεχνολογία τώρα»,  γράφει στο blog της εταιρείας.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News