Start Ups Παρασκευή 2/04/2021, 19:49
EMNE

Πάνω από 300 οι start ups στο εθνικό μητρώο

Προστέθηκαν ακόμη 88

Πάνω από 300 οι start ups στο εθνικό μητρώο

Επιπλέον 88 start ups εντάχθηκαν στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων (ΕΜΝΕ), το οποίο πλέον περιλαμβάνει συνολικά 301 επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με απόφαση του γενικού γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας, Αθανάσιου Κυριακή, η εγγραφή των 88 επιπλέον start ups έλαβε χώρα ως εξής:

  • 12 επιχειρήσεις μέσω διαδικασίας fast track, δηλαδή άνευ αξιολόγησης, διότι πληρούν τις προϋποθέσεις εγγραφής και
  • 76 επιχειρήσεις μετά από την αξιολόγησή τους ως προς την πλήρωση και των δύο βασικών κριτηρίων. Δηλαδή της καινοτομίας και των προοπτικών ταχείας κλιμάκωσης του μεγέθους των πωλήσεών τους στην παγκόσμια αγορά.

Η απόφαση δημοσιεύτηκε ήδη στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδες του ELEVATE GREECE (www.elevategreece.gov.gr) και της γ.γ. Έρευνας και Καινοτομίας (www.gsrt.gr).

Την ίδια ώρα, από τη λίστα του ΕΜΝΕ απορίφθηκαν 89 επιχειρήσεις, λόγω μη πλήρωσης των προϋποθέσεων επιλεξιμότητας ή και των κριτηρίων αξιολόγησης.

Οι απορριφθείσες επιχειρήσεις υπέβαλλαν αιτήσεις εγγραφής στον κύκλο υποβολής αιτήσεων για το έτος 2020 και στον πρώτο κύκλο για το έτος 2021, οι οποίοι έκλεισαν την 31η Δεκεμβρίου 2020 και την 30η Μαρτίου 2021, αντίστοιχα.

Διατηρούν πάντως, τη δυνατότητα να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση, σε επόμενο κύκλο ηλεκτρονικής υποβολής.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS