Start Ups Δευτέρα 29/03/2021, 21:10
START UPS

Knock: Στη Wall Street με σύμβουλο τη Goldman Sachs

Knock: Στη Wall Street με σύμβουλο τη Goldman Sachs

Να αλλάξει κατηγορία και να εισέλθει στη Wall Street επιθυμεί η Knock μια κτηματομεσιτική startup, έχοντας προσλάβει τη Goldman Sachs ως σύμβουλο στην προσπάθειά της να κατασθεί δημόσια εταιρεία. 

Βάσει του σχεδιασμού της, η startup αποσκοπεί να αντλήσει ένα ποσό μεταξύ 400 εκατ. και 500 εκατ. δολαρίων από την Αρχική της Δημόσια Προσφορά, μια διαδικασία η οποία θα φθάσει τηνα αξία της πέραν των 2 δισ. δολαρίων. Όπως αναφέρουν άτομα με γνώση επί του θέματος εξετάζονται τόσο η περίπτωση της IPO όσο και αυτή της εισαγωγής μέσω Εταιρείας Εξαγοράς Ειδικού Σκοπού (SPAC).

Σε συνέντευξή του ο διευθύνων σύμβουλος της Knock, Σων Μπλακ, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία του έχει προσλάβει τη Goldman Sachs ως σύμβουλο.

«Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας τεκτονικής μετατόπισης», δήλωσε ο Μπλακ. «Προτεραιότητά μας είναι να προτάξουμε το στήθος μας, στη λογική ότι όποιος προτάσσει το στήθος κερδίζει τον πόλεμο».

Η Knock ιδρύθηκε το 2015 και επί του παρόντος δραστηριοποιείται σε περίπου 30 αγορές εντός των ΗΠΑ.

Η εταιρεία, η οποία έχει συγκεντρώσει 600 εκατ. δολάρια, προσφέρει την υπηρεσία Knock Home Swap, με την οποία δανείζει στους πελάτες της χρήματα για να αγοράσουν ένα νέο σπίτι, ενώ τους βοηθά να πουλήσουν το παλιό τους. Το μοντέλο της έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους αγοραστές να κάνουν απρόβλεπτες προσφορές, δίνοντας τους δύναμη σε ανταγωνιστικές αγορές.

Η είσοδός της στο χρηματιστήριο θα βοηθούσε την Knock να ανταγωνιστεί μια σειρά εταιρειών που επιδιώκουν να κάνουν τις συναλλαγές στην αγορά κατοικίας πιο φιλικές προς τον καταναλωτή, όπως η Offerpad, η οποία έχει συμφωνήσει να συγχωνευθεί με την SPAC, Compass, προκειμένου να γίνει κι αυτή δημόσια εταιρεία. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News