Start Ups Κυριακή 21/03/2021, 17:46
STARTUPS

Στις 10 πιο πολύτιμες startups η Epic Game

Στις 10 πιο πολύτιμες startups η Epic Game

Ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης που πραγματοποίησε η Epic Games η σχεδιάστρια του δημοφιλούς παιχνιδιού Fortnite, ενδεχομένως να έφθασαν την αποτίμησή στα 28 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Sky News, καθιστώντας την έτσι ανάμεσα στις 10 πιο πολύτιμες startups στον κόσμο.

Η τελευταία άντληση κεφαλαίων με σύμβουλο τη Bank of America πραγματοποιήθηκε μόλις επτά μήνες μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου γύρου χρηματοδότησης, στον οποίο συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Sony και η Baillie Gifford και έφεραν την αξία της Epic στα 17,3 δισ. δολάρια. Πρόσφατα διεύρυνε το χαρτοφυλάκιό της με την αγορά της σχεδιάστριας του «Fall Guys: Ultimate Knockout», ενός διαδικτυακού παιχνιδιού που ήταν μια από τις μεγάλες επιτυχίες στη διάρκεια της πανδημίας.

Η εταιρεία ετοιμάζεται για τη δικαστική διαμάχη που έχει με την Apple, μετά τη μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού, επειδή απέκλεισε το Fortnite από το App Store. Στη δίκη έχουν κληθεί να καταθέσουν τόσο ο CEO της Epic Τιμ Σουίνι, όσο και ο ομόλογός του της Apple, Τιμ Κουκ.

Η αξία πολλών startups έχει αυξηθεί εν μέσω της πανδημίας. Η αποτίμηση της Stripe σχεδόν τριπλασιάστηκε σε λιγότερο από ένα χρόνο στα 95 δισ. δολάρια μετά και τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης ύψους 600 εκατ. δολαρίων, όντας η πιο πολύτιμη startup στις ΗΠΑ.

Η Rivian, μια startup που κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα και έχει τη στήριξη των Amazon και Ford, ενδέχεται επίσης να αποτιμηθεί υψηλότερα μετά την Αρχική της Δημόσια Προσφορά. Προσβλέπει να εισέλθει στο χρηματιστήριο τον Σεπτέμβριο με μια αποτίμηση ύψους τουλάχιστον 50 δισ. δολαρίων, από τα 27,6 δισ. δολάρια που είναι τώρα η αξία της μετά τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης τον περασμένο Ιανουάριο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg, Sky News

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS