Start Ups Πέμπτη 18/03/2021, 20:35
START UPS

Η Volocopter εξετάζει ακόμη και την είσοδό της στο χρηματιστήριο 

Η Volocopter εξετάζει ακόμη και την είσοδό της στο χρηματιστήριο 

Η γερμανική statup Volocopter που κατασκευάζει εναέρια ηλεκτρικά ταξί σχεδιάζει να πραγματοποιήσει νέο γύρο χρηματοδότησης, μετά από αυτόν που έκανε μέσα στον Μάρτιο, ενώ εξετάζει και το ενδεχόμενο να εισέλθει στις χρηματιστηριακές αγορές μέσω SPAC (εισηγμένες εταιρείες που συγχωνεύονται με ιδιωτικές προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία εισόδου στο χρηματιστήριο). 

Η εκ των πρωτοπόρων στον κλάδο των εναέριων ταξί στην Ευρώπη, από τον γύρο χρηματοδότησης αυτό τον μήνα στον οποίο πρωταγωνίστησε η Blackrock, άντλησε 200 εκατ. ευρώ κι ενώ αναζητεί να πιστοποιήσει το ηλεκτρικό της εναέριο όχημα. 

«Περιμένουμε ότι θα χρειασθούμε περισσότερα χρήματα στο μέλλον», δήλωσε σε συνέντευξη ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Φλοριάν Ρόιτερ. «Να περιμένετε από εμάς να συνεχίσουμε να μαζεύουμε χρήματα για το μέλλον».

Ο Reuter στοχεύει να εισαγάγει το εναέριο ταξί της VoloCity τα επόμενα δύο χρόνια, σε έναν αγώνα με άλλες startups, συμπεριλαμβανομένης της αμερικανικής ανταγωνίστριας Joby, η οποία σχεδιάζει να γίνει δημόσια εταιρεία μέσω συμφωνίας SPAC αξίας 6,6 δισ. δολαρίων.

Η Joby, η οποία συνεργάζεται με τις Toyota και Uber, ανακοίνωσε ότι θα συγχωνευθεί με τη Reinvent Technology Partners σε μια συμφωνία που αναμένεται να κλείσει το β΄τρίμηνο του 20201.

Οι SPAC είναι εταιρείες κέλυφος που βρίσκονται στο χρηματιστήριο και στη συνέχεια στοχεύουν σε κάποια συγχώνευση. Η δομή αυτή παρέχει το δρόμο προς τις αγορές για τις startups που υποστηρίζονται από επιχειρηματικά κεφάλαια, ειδικά σε εκείνες που δεν έχουν ακόμη έσοδα και θέλουν να αντλήσουν νέα κεφάλαια.

Ο Ρόιτερ περιέγραψε τη Volocopter ως ηγέτιδα της τεχνολογίας, ωστόσο όπως επισήμανε γνωρίζει τον κίνδυνο να μείνει πίσω έναντι των ανταγωνιστών της.

Ερωτηθείς για το εάν η συγχώνευση με μια SPAC είναι μια επιλογή, απάντησε: «Μια SPAC είναι κάτι που είναι ενδιαφέρον, αλλά δεν είναι ο μόνος τρόπος. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις», για να καταλήξει: «Εξετάζουμε διάφορες διαδρομές για να προσδιορίσουμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσουμε. Παρατηρούμε τις φήμες, αλλά δεν προσθέτουμε στις εικασίες».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News