Start Ups Τετάρτη 10/03/2021, 19:21
START UPS

Η Toyota επενδύει σε startups για ενίσχυση της παραγωγής της

Η Toyota επενδύει σε startups για ενίσχυση της παραγωγής της

Σε τεχνολογικές startups οι οποίες θα τη βοηθήσουν να βελτιώσει τις καθημερινές της παραγωγικές διαδικασίες επενδύει η Toyota, θέλοντας να ενισχύσει τη χρήση της ρομποτικής στα εργοστάσιά της και να διαχειρισθεί καλύτερα την αλυσίδα εφοδιασμού της.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία μέσω του fund, Toyota AI Ventures, με έδρα στη Σίλικον Βάλεϊ και με 200 εκατ. δολάρια υπό διαχείριση, έχει επενδύσει μέχρι στιγμής σε 36 startups, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας λογισμικού για αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα Nauto, της εταιρείας εργοστασιακής ανάλυσης μέσω βίντεο Drishti και της εταιρείας υπηρεσιών εναέριας μετακίνησης Joby Aviation.

Η αυτοκινητοβιομηχανία με τις περισσότερες πωλήσεις αυτοκινήτων παγκοσμίως διαθέτει μια πλειάδα εργοστασίων σε ολόκληρο τον κόσμο και αυτό που επιδιώκει, είναι να μοιράζονται οι πληροφορίες και τα συμπεράσματα από ένα εργοστάσιο στα υπόλοιπα, ούτως ώστε να ώστε να μεγιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα, όπως υπογραμμίζει ο Τζιμ Άντλερ, ιδρυτής διευθύνων σύμβουλος του fund. 

«Με τη χρήση του cloud computing, και των cloud robotics για παράδειγμα, όταν ένα ρομπότ «μαθαίνει» κάτι, θα μπορούν αυτόματα να το μαθαίνουν και τα υπόλοιπα ρομπότ», όπως υποστηρίζει ο Τζίμι Άντλερ, πρώην μηχανικός στη Lockheed Martin.

Ωστόσο όπως επισημαίνει ενώ συνεργάζονται στενά, το fund δεν εξαρτάται από την Toyota, διότι η έγκριση κάθε επενδυτικής ευκαιρίας από το δ.σ. της εταιρείας θα ήταν υπερβολικά χρονοβόρα διαδικασία.

«Είμαστε στο περιθώριο του οικοσυστήματος της Toyota. Όντας ανάμεσα στον εξωτερικό κόσμο και στον εσωτερικό κόσμο της Toyota, είμαστε αυτό το είδος του σχήματος που φέρνει την εξωτερική επιρροή στην εταιρεία», καταλήγει.

Η Toyota ξεκίνησε φέτος το Woven Capital, ένα ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων με κεφάλαια ύψους 800 εκατ. δολαρίων, προκειμένου να πραγματοποιήσει επενδύσεις σε εταιρείες στο στάδιο ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται ήδη στο χαρτοφυλάκιο της Toyota AI Ventures.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News