Start Ups Τρίτη 9/03/2021, 16:16
START UPS

Η PayPal εξαγόρασε startup κυβερνοασφάλειας από το Ισραήλ 

Η PayPal εξαγόρασε startup κυβερνοασφάλειας από το Ισραήλ 

Σε συμφωνία για την εξαγορά της Curv μιας εταιρείας από το Ισραήλ με αντικείμενο την κατασκευή υποδομών για υπηρεσίες ασφαλείας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων σε περιβάλλον cloud, ήρθε η Paypal. Με τη συμφωνία αυτή η αμερικανική εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών ενισχύει τις κινήσεις της να υποστηρίξει την αγορά των κρυπτονομισμάτων και γενικότερα τα ψηφιακά assets. 

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία της οποίας οι οικονομικές λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, αναμένεται να ολοκληρωθεί στη διάρκεια του α΄ εξαμήνου της τρέχουσας χρονιάς. 

Η PayPal έτσι παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις τις οποίες ανακοίνωσε τον περασμένο Οκτώβριο, βάσει των οποίων θα συμβάλλει στη διαμόρφωση του ρόλου που θα διαδραματίσουν τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία μελλοντικά στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και στο εμπόριο. 

Ήδη από τα τέλη του περασμένου έτους επιτρέπει στους πελάτες της να κάνουν χρήση του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων για να πραγματοποιούν αγορές στο δίκτυό της που μετρά παγκοσμίως 26 εκατ. εμπόρους. Μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο ανέφερε ότι επιταχύνει τις διαδικασίες προκειμένου να καταστήσει διαθέσιμα τα προϊόντά της σε κρυπτονομίσματα στη Βρετανία σε λίγους μήνες, ενώ πρόσφατα απέκτησε το 100% της κινεζικής εταιρείας πληρωμών GoPay και έγινε η πρώτη ξένη εταιρεία που εισέρχεται στην κινεζική αγορά. 

Η Curv η οποία έκανε την εμφάνισή της το 2018, θα ενσωματωθεί στο νέο τμήμα της Paypal το οποίο έχει λίγους μήνες ζωής και ασχολείται αποκλειστικά με την τεχνολογία blockchain, τα κρυπτονομίσματα και τα ψηφιακά νομίσματα. 

«Η απόκτηση της Curv αποτελεί μέρος των προσπαθειών μας να επενδύσουμε στο ταλέντο και στην τεχνολογία, προκειμένου να στηρίξουμε το όραμά μας για ένα πιο περιεκτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα», ανέφερε ο γενικός διευθυντής και αντιπρόεδρος του τμήματος blockchain, κρυπτονομισμάτων και ψηφιακών νομισμάτων της Paypal, Φερνάντεζ ντα Πόντε. «Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών μας με την ομάδα της Curv, εντυπωσιασθήκαμε από το τεχνολογικό τους ταλέντο, το επιχειρηματικό πνεύμα και το σκεπτικό πίσω από την τεχνολογία που έχουν χτίσει τα τελευταία χρόνια. Είμαστε ενθουσιασμένοι που υποδεχόμαστε την ομάδα της Curv στην Paypal», πρόσθεσε. 

Από τη μεριά του ο εκ των ιδρυτών της Curv Ιτάυ Μάνινγκερ δήλωσε: «Ως πρωτοπόρος στις υποδομές για την ασφάλεια των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, η Curv είναι υπερήφανη που αναγνωρίζεται ως ένας καινοτόμος και έμπιστος εταίρος, για να καθοδηγήσει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο». 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, MarketLine

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News