Start Ups Δευτέρα 8/03/2021, 12:49
START UPS

Στο δίκτυο της Endeavor Greece η Spotawheel

Στο δίκτυο της Endeavor Greece η Spotawheel

Στο δίκτυο της Endeavor εντάσσεται ο Χάρης Αρβανίτης, συνιδρυτής & CEO της Spotawheel, κατά το 12ο διαδικτυακό Διεθνές Πάνελ Επιλογής (ISP), το τελικό στάδιο μιας πολυεπίπεδης διαδικασίας επιλογής νέων επιχειρηματιών. 

Η Spotawheel ιδρύθηκε το 2016 από τους Χάρη Αρβανίτη, Κυριάκο Αγαδάκο και Χρήστο Ζη, με στόχο να λύσει το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει όποιος αγοράζει μεταχειρισμένο αυτοκίνητο: τον έλεγχό του. Με τη χρήση της τεχνολογίας, μετασχηματίζει τη διαδικασία αγοράς και πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Η εταιρεία δίνει στον υποψήφιο αγοραστή τη δυνατότητα να επιλέξει από την πλατφόρμα το αυτοκίνητο που θέλει να δοκιμάσει και αναλαμβάνει να του το παραδώσει για δοκιμή σε όποιο σημείο της χώρας επιλέξει. Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα επιστροφής χρημάτων εντός 7 ημερών από την αγορά του αυτοκινήτου αλλά και εγγύηση 5 ετών – τη μεγαλύτερη εγγύηση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Ευρώπη. H Spotawheel έχει λάβει χρηματοδότηση συνολικού ύψους 19,6 εκατ. δολαρίων μέσω επενδύσεων και δανεισμού, έχοντας την υποστήριξη πολύ σημαντικών funds όπως του VentureFriends, του Velocity Partners και του FJ Labs. 

Μόλις την τελευταία τριετία, η εταιρεία παρουσιάζει ρυθμούς ανάπτυξης της τάξεως του 184% κάθε χρόνο, ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκε η κατάταξη της εταιρείας στην 41η θέση της λίστας των Financial Times με τις 1.000 Ταχύτερα Αναπτυσσόμενες Εταιρείες στην Ευρώπη για το 2021. Έχοντας ήδη πουλήσει χιλιάδες οχήματα στην Ελλάδα και την Πολωνία, μέχρι το 2025, η Spotawheel σκοπεύει να επεκταθεί στη Γερμανία και σε τουλάχιστον πέντε χώρες ακόμη, αλλά και σχεδιάζει τη δημιουργία μιας πανευρωπαϊκής πλατφόρμας, που θα της επιτρέψει να αξιοποιήσει την τεράστια αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αξίας 540 δισ.  δολαρίων, με ετήσιες συναλλαγές που αφορούν τους τελικούς χρήστες που ξεπερνούν τα 35 εκατ. δολάρια. 

«Μου άρεσε πραγματικά το διαδικτυακό πάνελ επιλογής της Endeavor, καθώς πρόκειται πολύ περισσότερο για μια ανοιχτή συζήτηση με κορυφαία στελέχη παγκοσμίως, παρά για μια τυπική διαδικασία επιλογής. Αυτό αντανακλά την ποιότητα και το όραμα του δικτύου της Endeavor, και είμαστε πολύ προνομιούχοι που γινόμαστε μέρος του και που μας δίνεται η δυνατότητα να προσφέρουμε πίσω στο οικοσύστημα», δήλωσε ο Χάρης Αρβανίτης.

Η Μαίη Γαλάνη, Commerce Portfolio Lead της Endeavor, δήλωσε: «Η αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων έχει δείξει τεράστια δυναμική, ειδικά το 2020, με πολύ έντονη Μ&Α και χρηματοδοτική δραστηριότητα. Η ευρωπαϊκή αγορά έχει τεράστιες ευκαιρίες να συνεχίσει αυτή τη δυναμική, καθώς οι περισσότεροι παίκτες εστιάζουν τοπικά, σε αντίθεση με την Spotawheel που έχει καταφέρει να αναπτύξει ένα cross-border και scalable μοντέλο. Η μέχρι τώρα ανάπτυξη της εταιρείας είναι εντυπωσιακή και ο Χάρης με την ομάδα του είναι έτοιμοι να την οδηγήσουν στο επόμενο στάδιο. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα υποστηρίξουμε την πορεία τους προς την κατάκτηση της Ευρωπαϊκής αγοράς!». 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS