Start Ups Τετάρτη 10/02/2021, 15:11
START UPS

Σε αναζήτηση κεφαλαίων για startup κατασκευής ημιαγωγών η Baidu 

Σε αναζήτηση κεφαλαίων για startup κατασκευής ημιαγωγών η Baidu 

Σε συζητήσεις για να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για μια startup κατασκευής ημιαγωγών τεχνητής νοημοσύνης, βρίσκεται ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός Baidu.

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την πρόθεση του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού να διαφοροποιήσει περαιτέρω τις δραστηριότητές και τα έσοδά του από τις διαφημίσεις, τα οποία σχεδόν εξολοκλήρου (71%) προέρχονται από τη δημοφιλή μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο που διαθέτει.

Ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, η κινεζική εταιρεία έχει αντλήσει χρηματοδότηση για μια εταιρεία βιοτεχνολογίας και για μια εταιρεία αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων. 

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το CNBC, η startup θα είναι θυγατρική της Baidu, η οποία και θα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό στο μετοχικό της σχήμα. Σύμφωνα με πηγή με γνώση επί του θέματος, τα venture capitals GGV και IDG Capital εμπλέκονται στις συζητήσεις για τη χρηματοδότηση, οι οποίες βρίσκονται σε προκαταρκτικό στάδιο. 

Επί του παρόντος η Baidu διαθέτει ένα in-house τμήμα, το οποίο και έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη των ημιαγωγών Kunlun της εταιρείας, οι οποίοι είναι σχεδιασμένοι για να επεξεργάζονται μεγάλο όγκο δεδομένων σε εφαρμογές που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη. Ωστόσο όπως επισημαίνει η ίδια πηγή, μια αυτόνομη εταιρεία που θα είναι επικεντρωμένη στην παραγωγή αποκλειστικά ημιαγωγών τεχνητής νοημοσύνης, θα βοηθήσει την εταιρεία να κάνει πιο προσιτή την τεχνολογία της. 

Το άνοιγμα αυτό της εταιρείας σε μια καινούργια αγορά, έρχεται σε μια περίοδο όπου σε παγκόσμιο επίπεδο παρατηρείται έλλειψη ημιαγωγών, με τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας να έχει πληγεί ιδιαίτερα από την έλλειψη αυτή. 

Άλλωστε κι άλλοι τεχνολογικοί κολοσσοί όπως οι Alibaba και Tencent έχουν προβεί σε παρόμοιες κινήσεις, επενδύοντας σε εταιρείες κατασκευής ημιαγωγών. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News