Start Ups Παρασκευή 5/02/2021, 16:32
START UPS

Kuaishou: Άλμα 194% της μετοχής στο χρηματιστηριακό της ντεμπούτο

Kuaishou: Άλμα 194% της μετοχής στο χρηματιστηριακό της ντεμπούτο

Το ντεμπούτο της κινεζικής startup Kuaishou στο χρηματιστήριο του Χονκγ Κονγκ αν μη τι άλλο έκλεψε την παράσταση, καθώς η Αρχική της Δημόσια Εγγραφή (ΙΡΟ) ήταν η μεγαλύτερη στον κόσμο μετά της Uber το 2019. 

Ποια είναι όμως η Kuaishou της οποίας η μετοχή εκτοξεύθηκε κατά 194% στην πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσής της, εκτινάσσοντας την αποτίμησή της πέραν των 160 δισ. δολαρίων;

Η εν λόγω εταιρεία έχει αναπτύξει μια εφαρμογή παραγωγής βίντεο μικρής διάρκειας, στη λογική του TikTok και θεωρείται η μεγαλύτερη ανταγωνίστρια της μητρικής του TikTok, Bytedance, στην Κίνα, με 262 εκατ. χρήστες, οι οποίοι περιηγούνται στην εφαρμογή κατά μέσο όρο δέκα φορές την ημέρα, χρησιμοποιώντας την 86 λεπτά ημερησίως. 

Η αρχική τιμή της μετοχής στην ΙΡΟ ορίσθηκε στα 115 δολάρια Χονγκ Κονγκ (14,8 αμερικανικά δολάρια), με την εταιρεία να αντλεί 5,4 δισ. αμερικανικά δολάρια, καθιστώντας την εγγραφή της, τη δεύτερη μεγαλύτερη τεχνολογικής startup, μετά από αυτή της Uber, η οποία το 2019 συγκέντρωσε περισσότερα από 8 δισ. δολάρια. 

Μετά την απογείωση της μετοχής κατά 194% η τιμή της έφθασε 338 δολάρια Χονγκ Κονγκ (43,6 αμερικανικά δολάρια) και με την κεφαλαιοποίησή της να έχει ξεπεράσει τα 160 δισ. δολάρια, η Kuaishou κοιτάει στα ίσια την Bytedance. 
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της South China Morning Post, η Kuaishou κατέρριψε ένα ρεκόρ, ως η ΙΡΟ που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, με τη ζήτηση να φθάνει στο εξωπραγματικό ποσό των 164,8 δισ. δολαρίων. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS