Start Ups Πέμπτη 4/02/2021, 20:44
START UPS

Άλμα 40% της μετοχής της Sana Biotechnology στο ντεμπούτο της 

Άλμα 40% της μετοχής της Sana Biotechnology στο ντεμπούτο της 

Απολύτως επιτυχημένη κρίνεται η είσοδος στο χρηματιστήριο της startup με αντικείμενο την βιοιατρική και συγκεκριμένα τη ρύθμιση γονιδίων, Sana Biotechnology, με τη μετοχή της να πραγματοποιεί άλμα 40% στο ντεμπούτο της, εκτινάσσοντας την χρηματιστηριακή αξία της στα 6,38 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία με έδρα το Σιάτλ προσέφερε 23,5 εκατομμύρια μετοχές στην Αρχική Δημόσια Προσφορά της (IPO) χθες Τετάρτη, αντλώντας περί των 587,5 εκατ. δολαρίων, στη μεγαλύτερη ΙΡΟ για μια προκλινική εταιρεία βιοτεχνολογίας.

Σήμερα η τιμή της μετοχής της εταιρείας στο άνοιγμα της συνεδρίασης εκτινάχθηκε στα 35 δολάρια, από τα 25 δολάρια που ήταν η τιμή της IPO.

Η Sana, που ιδρύθηκε το 2018, διευθύνεται από μια άλλη βιοφαρμακευτική εταιρεία στο Σιάτλ, τη Juno Therapeutics, η οποία αποτελεί μονάδα της Bristol-Myers Squibb.

Η εταιρεία έχει συγκεντρώσει έως τώρα συνολικά περί των 865 εκατ. δολαρίων από τους γύρους χρηματοδότησης, έχοντας επενδύσει μεταξύ άλλων η εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Arch Venture Partners και το Canada Pension Plan Investment Board, σύμφωνα με στοιχεία του PitchBook.

Οι Morgan Stanley, Goldman Sachs, JP Morgan και BofA Securities λειτούργησαν ως σύμβουλοι της ΙΡΟ.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS