Start Ups Σάββατο 30/01/2021, 21:48
START UPS

H διαδικτυακή start up που άντλησε 5,4 δισ. ευρώ από IPO

Στα 60,9 δισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση

H διαδικτυακή start up που άντλησε 5,4 δισ. ευρώ από IPO

Το ποσό των 5,4 δισ. δολαρίων (42 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ) κατάφερε να αντλήσει η Kuaishou Technology, μετά την επιτυχημένη Αρχική Δημόσια Προσφορά (IPO) στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Η start up εταιρεία σύντομων βίντεο, η οποία υποστηρίζεται από την Tencent Holdings, διέθεσε συνολικά 365 εκατ. μετοχές έναντι 115 δολαρίων Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή. 

Μετά την είσοδο στο χρηματιστήριο, η συνολική κεφαλαιοποίηση της Kuaishou ανέρχεται στα 60,9 δισ. δολάρια ΗΠΑ, δηλαδή ποσό υπερδιπλάσιο της χρηματοδότησης που κατάφερε να εξασφαλίσει το 2020. 

Πρόκειται, εξάλλου, για τη μεγαλύτερη IPO διαδικτυακής εταιρείας παγκοσμίως από τον Μάιο του 2019, όταν η Uber Technologies άντλησε 8,1 δισ. δολάρια από τη Wall Street. 

Η Kuaishou αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και πιο επιτυχημένες εταιρείες διαδικτύου στην Κίνα και εντάσσεται στο δίκτυο των start – up που υποστηρίζονται από την Tencent. 

Ανάμεσα σε όσους συμμετείχαν στην IPO, ξεχωρίζουν οι Capital Group, Temasek Holdings Pte, GIC Pte, BlackRock και το επενδυτικό ταμείο του Άμπου Ντάμπι. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News