Start Ups Πέμπτη 21/01/2021, 20:18
START UPS

Από τι προστατεύει μια startup με το όνομα Bodyguard; 

Η χρήση της εφαρμογής είναι απλή

Από τι προστατεύει μια startup με το όνομα Bodyguard; 

Η Bodyguard είναι μια startup από τη Γαλλία που έχει αναπτύξει μια εφαρμογή η οποία στα λίγα χρόνια ζωής μετρά σχεδόν 50.000 χρήστες και πρόσφατα έκανε το λανσάρισμά της και στη Βρετανία. Με τι όμως δραστηριοποιείται μια εταιρεία με το όνομα «Σωματοφύλακας»;

Η εν λόγω startup έχει αναλάβει να προστατεύει τους χρήστες της από τις λεκτικές επιθέσεις (γραπτές για την ακρίβεια) που δέχονται στα social media, όπως το Twitter και το Instagram. Ο αλγόριθμος της Bodyguard εντοπίζει τα σχόλια που εμπεριέχουν ρητορική μίσους και μάλιστα μπορεί να τροποποιηθεί και να ορίζονται με βαθμό σημαντικότητας οι επιθέσεις, όπως οι προσβολές, οι ηθικές και σεξουαλικές παρενοχλήσεις ο ρατσισμός και η ομοφοβία.

Όπως υποστηρίζει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τσαρλς Κοέν, «έχουμε αναπτύξει μια τεχνολογία που εντοπίζει τη ρητορική μίσους στο διαδίκτυο με μια ακρίβεια από 90% έως 95% και ποσοστό αστοχίας μόλις στο 2%».

Η χρήση της εφαρμογής είναι απλή, καθώς αυτή συνδέεται με το social media που ορίζει ο χρήστης και έπειτα δεν χρειάζεται καν να ανοίξει ξανά την εφαρμογή, από τη στιγμή που αυτή κάνει τη δουλειά μόνη της. Οι serves της εξετάζουν τις απαντήσεις και τα σχόλια στον προσωπικό λογαριασμό του χρήστη και βάσει των παραμέτρων που έχουν ορισθεί, αποφασίζουν αν κάποιο σχόλιο είναι κακόβουλο. Στη συνέχεια η εφαρμογή μπορεί να σβήσει τα σχόλια ή ακόμα και να κάνει block κάποιους πολύ επιθετικούς χρήστες.

Οι περισσότερες ανάλογες υπηρεσίες στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στη μηχανική εκμάθηση ή στον εντοπισμό κάποιων λέξεων-κλειδιών. Αυτό που διαφοροποιεί την Bodyguard είναι ότι εξετάζει αλγοριθμικά ένα σχόλιο και προσπαθεί να αναλύσει το περιεχόμενό του με βάση τα συμφραζόμενα, με αποτέλεσμα να μπορεί να καθορίσει εάν ένα σχόλιο είναι προσβλητικό ατομικά, για ένα τρίτο άτομο, ή για ομάδα ατόμων.

Επί του παρόντος λειτουργεί σε Twitter, YouTube, Instagram και Twitch, ενώ δεν μπορεί να επεξεργαστεί περιεχόμενο σε Snapchat και TikTok.

moneyreview.gr με πληροφορίες από techcrunch

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News