Start Ups Δευτέρα 18/01/2021, 20:37
START UPS

Οι βρετανικές startups γυρίζουν την πλάτη στο Λονδίνο για χάρη του Nasdaq 

Οι βρετανικές startups γυρίζουν την πλάτη στο Λονδίνο για χάρη του Nasdaq 

Η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση είχε σαν αποτέλεσμα το Λονδίνο να χάσει την ελεύθερη πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αγορές, κάτι που σημαίνει ότι αυτομάτως οι εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, δεν καθίστανται πλέον  εύκολα προσβάσιμες για τους επενδυτές. 

Ο ρόλος του Λονδίνου ως χρηματοπιστωτικός κόμβος της Ευρώπης τίθεται πλέον εν αμφιβόλω και οι πρώτοι τριγμοί έχουν αρχίσει, καθώς ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα πρώτα δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρουν ότι οι βρετανικές startups οι οποίες επιδιώκουν να γίνουν δημόσιες εταιρείες, γυρίζουν την πλάτη τους στο χρηματιστήριο του Λονδίνου προς χάρη του τεχνολογικού δείκτη Nasdaq της Wall Street, th «Μέκκα» για τις τεχνολογικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο. 

Το τελευταίο χτύπημα ήρθε από την εταιρεία βιοτεχνολογίας Immunocore με ειδίκευση σε θεραπείες για νόσους όπως ο καρκίνος, η οποία κατέθεσε αίτηση να πραγματοποιήσει την Αρχική της Δημόσια Εγγραφή στον Nasdaq, αποσκοπώντας να αντλήσει περί των 100 εκατ. δολαρίων.  

Την περασμένη εβδομάδα από τον νέο γύρο χρηματοδότησης συγκέντρωσε 75 εκατ. δολάρια, φέρνοντας την αξία της στα 873,2 εκατ. δολάρια, μιας εταιρείας που μόνο τυχαία δεν είναι στον κλάδο της υγείας, καθώς μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί με εταιρείες όπως οι AstraZeneca, GlaxoSmithKline και Eli Lilly, όπως και με το ίδρυμα Bill&Melinda Gates Foundation.

Στα τέλη του 2020 η κκατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων κοινής χρήσης Arrival, ανακοίνωσε ότι συγχωνεύθηκε με την CIIG Merger Corporation και η καινούργια εταιρεία θα κάνει την ΙΡΟ της στον Nasdaq, με την αξία του καινούργιου σχήματος να αποτιμάται στα 5,4 δισ. δολάρια. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από marketwatch και cityam

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News