Start Ups Κυριακή 17/01/2021, 17:21
START UPS

Στα 7 δισ. δολάρια η αξία της Deliveroo μετά τον νέο γύρο χρηματοδότησης

Η Deliveroo ετοιμάζεται να αλλάξει κατηγορία και να διαβεί τις πόρτες του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου πιθανόν τον Απρίλιο

Στα 7 δισ. δολάρια η αξία της Deliveroo μετά τον νέο γύρο χρηματοδότησης

Νέο γύρο χρηματοδότησης πραγματοποίησε η Deliveroo, όπως ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή η βρετανική εταιρεία διανομής έτοιμων γευμάτων, αντλώντας από τους ήδη υπάρχοντες επενδυτές περισσότερα από 180 εκατ. δολάρια, με την αξία της πλέον να αποτιμάται στα 7 δισ. δολάρια. 

Στο νέο αυτό γύρο συμμετείχαν εταιρείες όπως οι Durable Capital Partners και Fidelity Management & Research Company, χωρίς όμως η ίδια η εταιρεία να αποκαλύψει το ποσό το οποίο συνείσφερε μεμονωμένα ο κάθε επενδυτής. 

Η Deliveroo η οποία δραστηριοποιείται σε 12 χώρες, κυρίως στη Δυτική Ευρώπη αλλά και στην Αυστραλία, το Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ετοιμάζεται να αλλάξει κατηγορία και να διαβεί τις πόρτες του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου πιθανόν τον Απρίλιο, μια Αρχική Δημόσια Προσφορά η οποία αναμένεται να κάνει αίσθηση, καθώς αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη για το λονδρέζικο χρηματιστήριο των τελευταίων τριών χρόνων.  

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της τα νέα κεφάλαια θα τα χρησιμοποιήσει για την επέκταση των παραδόσεων από επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν χώρους εστίασης και των παραδόσεων ειδών παντοπωλείου, για να ενισχύσει τις συνδρομητικές υπηρεσίες, καθώς και για να επιτρέψει σε περισσότερα εστιατόρια να λαμβάνουν παραγγελίες μέσω των δικών τους ιστοσελίδων.

Επί του παρόντος οι συνθήκες για τις εταιρείες παράδοσης έτοιμων γευμάτων είναι ιδανικές, καθώς ο εγκλεισμός των ανθρώπων στα σπίτια τους εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού, έχει εκτινάξει τις παραγγελίες στις εταιρείες όπως η Deliveroo και η Just Eat Takeaway.

Παρά το θετικό μομέντουμ, ο ανταγωνισμός για τη διεκδίκηση μεγαλύτερου μεριδίου αγοράς είναι αμείλικτος, με την Delivery Hero πρόσφατα να αντλεί περί του 1,6 δισ. δολάρια από πώληση μετοχών της, την ώρα που η Just Eat Takeaway πραγματοποιεί «σημαντικές» επενδύσεις, σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωσή της για τα πεπραγμένα της.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters και Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News