Start Ups Τρίτη 5/01/2021, 20:47
START UPS

Η fintech startup που επιδιώκει να αποτιμηθεί 9 δισ. δολάρια

Η fintech startup που επιδιώκει να αποτιμηθεί 9 δισ. δολάρια

Η Affirm, είναι μια start up fintech, την οποία έχει ιδρύσει όχι κάποιος τυχαίος αλλά εκ των ιδρυτών της Paypal, Μαξ Λέβχιν.

Σύμφωνα με κατάθεσή της στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, έχει στόχο να φθάσει την αποτίμησή της στα 9 δισ. δολάρια (ποσό διόλου ευκαταφρόνητο), μετά την Αρχική Δημόσια Προσφορά που θα πραγματοποιήσει, αποσκοπώντας να αντλήσεις έω και 935 εκατ. δολάρια, από τη διασπορά των μετοχών με τιμή διάθεσης μεταξύ 33 και 38 δολαρίων ανά μετοχή.

Η εταιρεία είχε προγραμματίσει να ολοκληρώσει την IPO της πριν από τα τέλη του περασμένου έτους, ωστόσο αναγκάστηκε να τη μεταθέσει για μερικές εβδομάδες, ενώ αν η αποτίμησή της φθάσει στα εκτιμώμενα επίπεδα, θα σηματοδοτεί έναν τριπλασιασμό της αξίας σε σχέση με τα 3 δισ. δολάρια μετά τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης.

Η Affirm ιδρύθηκε το 2012 από τον Λέβχιν, με σκοπό να παράσχει πρόσβαση σε δάνεια μικρού ύψους σε καταναλωτές οι οποίοι δεν είχαν πιστωτικό ιστορικό ή λογαριασμούς ταμιευτηρίου, προσφέροντας χρηματοδότηση σε διαδικτυακές αγορές οι οποίες μπορούν να εξοφληθούν σε μηνιαίες δόσεις.

Μεταξύ των κυριότερων επενδυτών της είναι το κρατικό fund της Σιγκαπούρης GIC, το Founders Fund και η Fidelity Management and Research Company LLC.

Οι Morgan Stanley, Goldman Sachs και Allen & Co θα λειτουργήσουν ως ανάδοχοι της ΙΡΟ.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News