Start Ups Παρασκευή 17/02/2023, 07:26
START UPS

42 startups διεκδίκησαν χρηματοδότηση μέσω του egg της Eurobank

42 startups διεκδίκησαν χρηματοδότηση μέσω του egg της Eurobank

Tις επιχειρηματικές ιδέες τους, με στόχο τη διεκδίκηση χρηματοδότησης, παρουσίασαν χθες σε επενδυτική ημερίδα 42 εταιρείες από Ελλάδα, Κύπρο και Ουκρανία που συμμετέχουν στον επιταχυντή καινοτομίας egg της Eurobank. Οι εταιρείες παρουσίασαν τα σχέδιά τους σε ένα ευρύ κοινό διαχειριστών κεφαλαίων επιχειρηματικού κινδύνου (VC’S), εταιρικών επενδυτών και επιχειρηματικών αγγέλων (Business Angels) από Ελλάδα, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, Ισραήλ, ΗΠΑ, Καναδά και Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην εκδήλωση υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας (ΜΟU) μεταξύ του egg και του επιχειρηματικού επιταχυντή Innovx, με έδρα στη Ρουμανία, με στόχο την ενδυνάμωση της συνεργασίας των οικοσυστημάτων καινοτομίας Ελλάδας, Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Το μνημόνιο σηματοδοτεί την επέκταση και συνεργασία των οικοσυστημάτων καινοτομίας της Ελλάδας και της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, στηρίζει την αμοιβαία προώθηση της καινοτομίας και υποστήριξης startup από τους δύο επιταχυντές, κυρίως σε θέματα εκπαίδευσης, εξωστρέφειας, επιχειρηματικής δικτύωσης, ποικιλομορφίας και συμπερίληψης.

Το Investor Day που πραγματοποιήθηκε με συνδυασμό φυσικής και διαδικτυακής παρουσίας, είναι το μεγαλύτερο που έχει διοργανώσει το egg στη δεκαετή πορεία του, καθώς εντείνει τη στήριξη της νέας εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, προκειμένου αυτή να δικτυωθεί και να αντλήσει χρηματοδότηση εν μέσω των ισχυρών προκλήσεων που χαρακτηρίζουν την τρέχουσα συγκυρία διεθνώς. Είναι χαρακτηριστικό πως κατά τη διάρκειά του πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις μεταξύ των 42 συμμετεχουσών εταιρειών του egg και περισσότερων από 80 εκπροσώπων από Venture Capital Funds, Family Offices πλατφόρμες Crowd Funding και Business Angels, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στην ημερίδα, όπου το «παρών» έδωσαν οι υφυπουργοί, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Ερευνας και Τεχνολογίας, Γιάννης Τσακίρης και Χρίστος Δήμας, τη σταθερή δέσμευση της Eurobank στη διεύρυνση των συνεργειών στα οικοσυστήματα καινοτομίας στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, υπογράμμισε ο πρόεδρος Συντονιστικής Επιτροπής egg και γενικός διευθυντής Marketing & Εταιρικής Επικοινωνίας ομίλου Eurobank, Μιχάλης Βλασταράκης.

Το egg (enter-grow-go) αποτελεί επιχειρηματικό επιταχυντή, που σχεδίασε και υλοποιεί από το 2013 η Eurobank, σε συνεργασία με τη Μονάδα Corallia του Ε.Κ. «Αθηνά». Υπολογίζεται ότι μέχρι σήμερα 1.100 νέοι επιχειρηματίες έχουν φιλοξενηθεί και υποστηριχθεί από το egg, ενώ 310 startups συμμετείχαν στις πλατφόρμες του. Επίσης, 171 startups δημιούργησαν νομική μορφή, χρηματοδοτικά κεφάλαια ύψους 43,4 εκατ. ευρώ έχουν προσελκύσει συνολικά 65 startups από Ελληνες και ξένους επενδυτές (VCS, CVCS, Business Angels), με το συνολικό κύκλο εργασιών που έχουν αναπτύξει 101 startups (από τις 171) να ανέρχεται σε 12,25 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News