Start Ups Δευτέρα 4/01/2021, 16:27
START UPS

Βανέσα Πάππας: Κέρδισε το «πόκερ» του TikTok

Βανέσα Πάππας: Κέρδισε το «πόκερ» του TikTok

Νικήτρια σε μία παρτίδα πόκερ με μεγάλο διακύβευμα, ανακηρύσσει το CNN την Βανέσα Πάππας, την Ελληνοαυστραλή επικεφαλής του TikTok, έπειτα από το διπλωματικό θρίλερ που προκάλεσε η απειλή του Ντόναλντ Τραμπ να απαγορεύσει την πλατφόρμα στις ΗΠΑ.  

«Όταν έφυγε ο Μάγιερ (σ.σ. πρόκειται για τον βετεράνο της Disney και πρώην CEO της TikTok, Κέβιν Μάγιερ), η Βανέσα είχε ένα μεγάλο κενό να αναπληρώσει, ενώ παράλληλα έπρεπε να οδηγήσει το TikTok μέσα από έναν τυφώνα Κατηγορίας 5», λέει για εκείνη ο Ντάνιελ Ιβς, αναλυτής της Wedbush Securities. «Προχωρώντας στο σήμερα, η Βανέσα και  η ομάδα της έπαιξαν μία παρτίδα πόκερ με υψηλό διακύβευμα και φαίνεται να έχει κερδίσει αυτή την τελευταία μάχη», προσθέτει μιλώντας στο CNN.

Όπως επισημαίνει το αμερικανικό δίκτυο, το μέλλον του TikTok μοιάζει λιγότερο αβέβαιο. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει απαγορεύσει ακόμα την εφαρμογή στις ΗΠΑ και πλέον απομένουν λίγες εβδομάδες έως την αποχώρησή του από το Λευκό Οίκο. Και την ίδια στιγμή, η υπηρεσία γίνεται μία υπολογίσιμη δύναμη της αμερικανικής ποπ κουλτούρας, παρά τον ανταγωνισμό.

Όπως γράφει το CNN, εκείνοι που γνωρίζουν την Πάππας την περιγράφουν σαν ένα ήσυχο και προσεκτικό άτομο, με μεγάλη εμπειρία στα social media. «Ήταν το είδος του ανθρώπου που ερχόταν και έκανε τη δουλειά του, έβαζε το κεφάλι της κάτω και έβρισκε τα πράγματα που έπρεπε να γίνουν», λέει για εκείνη ο Φρεντ Σέιμπερτ, συνιδρυτής της Next New Networks, που γνώρισε την Πάππας ως καθηγητής του New School, όπου εκείνη έκανε το μάστερ της στα media.

Αυτό που έχουν να πουν για την Πάππας οι άνθρωποι των social media είναι ότι σε αντίθεση με άλλα στελέχη του κλάδου, καταλαβαίνει τι κάνει «κλικ» στην κοινότητα. Για αυτό και το CNN εκτιμά ότι θα είναι μία δύναμη των social media, όπου και εάν πάει μετά το TikTok.

«Βλέπει τον κόσμο μέσα από τα μάτια του δημιουργού. Όπου πάει η νέα γενιά των δημιουργών, ξέρω ότι θα την ακολουθήσει», λέει ο Σέιμπερτ.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News